Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
De fapt, nici nu este necesar să știți mai mult.
Asta e bine. Acuma, întrebarea care apare imediat în minte: dar el ? Este mulțumit de dv ?
Deși nu sunt atotputernici, totuși puterea îngerilor este considerabil mai mare decât a oamenilor. Ca poziție în cadrul ierarhiei cerești, deși ei ocupă poziții diferite în funcție de cinul căruia aparțin, totuși chiar și îngerii "inferiori" sunt pe o treaptă mai înaltă în comparație chiar cu sfinții. Face excepție Sfânta Fecioară, care se află nu numai deasupra oricărui alt sfânt, ci și deasupra îngerilor, având un cuvânt hotărâtor de spus în privința mântuirii noastre.
Revolta îngerilor s-a petrecut înainte de creația vizibilelor, prin urmare înainte de apariția timpului istoric. În consecință, îngerii au beneficiat de liber arbitru în afara timpului, alegerile lor fiind irevocabile. Mai simplu spus, nu e posibil ca îngerul dv bun să se înrăiască pe parcursul vieții dv. Se poate întâmpla, însă, să se întristeze de anumite aspecte pe care le vede neîncetat.
Îngerii (buni) nu cunosc mândria. Dar, spre deosebire de Dumnezeu, au emoții. Pot fi bucuroși, pot fi supărați. Îngerul dv este foarte supărat ori de câte ori trebuie să meargă cu un raport prost despre dv la Dumnezeu. Acolo, el vede mulți îngeri bucuroși, care aduc rapoarte bune despre oamenii cărora le sunt gardieni. Cât de mult ar dori să aducă și el un raport bun despre dv! Deci, de dragul îngerului dv, păziți-vă de rele și ascultați sugestiile lui bune. Ca să aibă ce scrie.
|
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca ingerii nostri s-ar putea intrista, de exemplu, cand nu avem incredere in ei si in protectia lor si ca urmare nu indraznim sa facem un lucru bun, de teama ca nu vom reusi. Dar totodata tot ei pot fi cei care ne transmit mesaje subconstiente ca anumite lucruri nu e bine, nu trebuie sa le facem, sunt periculoase.
Adevarul e ca noi, muritorii, mai ales cei tineri si neexperimentati, nu stim intotdeauna ce e bine si ce e rau, ce e mai bine de facut intr-o anume situatie. Cum sa ma exprim: am de ales intre varianta A si varianta B, si nu stiu care e cea buna, am argumente pro si contra pt amandoua. Dar daca sunt o persoana credincioasa si imi pun toata increderea in Dumnezeu ca imi va da gandul cel bun, iar mintea mea inclina sa aleaga o anumita varianta, inseamna ca aceea e cea buna.
Cat despre Sfanta Fecioara, am avut multa vreme impresia ca e indreptatita sa fie suparata mai ales pe noi, femeile, si ca toate suntem nevrednice sa-i cerem ajutorul, dar mai ales eu. Odata eram foarte suparata, nu mai stiu de ce, si mi-a trecut prin gand ca atunci ar fi putut sa vina Maica Sfanta la mine, sa ma aline, ca in cantecul acela al lui "Beatles", parca. Dar mi-am dat seama imediat ca nu merit asemenea mangaiere. Dar asta pentru ca eu am respins-o, nu pentru ca ea nu ar fi venit. La fel e si cu ingerul pazitor, probabil. Atunci cand un om comite o fapta rusinoasa, poate chiar el il roaga pe ingerul pazitor sa se intoarca cu spatele.
Referitor la categoria opusa, cea a "intunecatilor", a caror influenta, se pare, e mult mai mare asupra noastra, ce efect ar putea avea asupra noastra cand zicem "lua-m-ar .....", pe noi sau pe ceilalti? Presupun ca noi ca muritori n-avem nici o putere sa trimitem pe altcineva acolo, la ei, e doar o vorba in vant, dar pe noi insine avem toata 'libertatea" s-o facem. Cand facem un lucru bun, ei contraataca vehement, dar dupa un timp, o mai slabesc, sau ne intarim noi, Dumnezeu prin ingerii Lui ne creaza ca un scut de protectie. Cand mai cadem in ispita lor, ne dam seama imediat si ne cerem iertare, si nu ne mai fac asa mult rau. Cu siguranta ajuta si Sfantul Maslu foarte mult la capitolul aparare impotriva intunecatilor. Scuzati exprimarea usor puerila, pe cea (putin mai) "academica" am trimis-o la culcare, probabil. Sau am concediat-o...