Pot vorbi despre aceasta scoala in cunostinta de cauza;copilul meu,Andrei,a terminat clasa I anul acesta aici.
Programa scolara este aceeasi ca si la scolile de stat,dar atmosfera in care traiesc copiii este speciala.Toti merg la biserica,tin post si deseori vorbesc si povestesc despre lucruri duhovnicesti.
Aici se continua educatia crestina de acasa si cu rezultate mult mai bune deoarece vad acelasi lucru si in jurul lor,la colegii lor.Andrei a inceput sa citeasca singur un acatist deoarece a vazut acest lucru la o colega(nu cred ca l-as fi convins sa faca acest lucru prea usor).
Exista un cor unde au invatat muzica psaltica si baiatul meu canta acum cu placere la strana,la biserica.
Cadrele didactice sunt deosebite,oameni cu frica de Dumnezeu care ii educa intr-un mod traditional si totodata crestin ortodox.
Au fost in excursii la manastiri,au batut toaca,au participat la diferite concursuri si expozitii cu tematica specifica..
In rest sunt copiii normali care mai fac si nazbatii si nu ne-am propus sa-i scoatem sfinti din aceasta scoala ci doar sa le insuflam dorul de Dumnezeu... Restul va depinde de ei!
|