Citat:
În prealabil postat de Annyta
Îmi voi atrage și eu critica acerbă a lui Decebal, alăturându-mă mesajului lui Ioan Cezar și afirmând că și eu cred că primul pas pentru curățirea și îndreptarea vieții noastre este să ne luptăm cu patimile care ne stăpânesc. Primul pas este să începem cu noi, nu să îi acuzăm pe alții. Suntem chemați să ne rugăm pentru semeni și pentru cei care ne conduc sau ne păstoresc, nu să aruncăm cu pietre.
Desigur, avem datoria să ne educăm copiii creștinește și în respectul față de lege, muncă, semeni, corectitudine... Să ne îndeplinim datoria la locul de muncă.
Dar nu simt nevoia să îmi stric liniștea sufletească revoltându-mă pentru ce se poate întâmpla, zicem noi, nedrept în lume. Acestea sunt judecățile lui Dumnezeu.
Până la urmă, dvs. (@ Decebal) ce faceți pentru bunul mers al lucrurilor în biserică, economie, societate? În afară de faptul că ne atrageți atenția aici, pe forum?
|
mda...aceeasi nepasare si FRICA pentru schimbare. Doamna Hristos spune clar:
"Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci și trupul tău e întunecat". (Luca 11:34)
Luminatorul in Biserica este PREOTUL (IERARHUL). Daca el este "rau" atunci TOATA Biserica va fi "intunecata", inclusiv NOI restul credinciosilor care suntem madulare ale Bisericii. Nu stiti ca: "dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă" (Matei 15:14). Si dumneavostra ce spuneti: sa ne rugam pentru ei. Asa si? Se intampla ceva? Devin ei mai buni si mai responsabili? Nu cred. La PRO TV ,anul trecut parca, a aratat cum Teodosie al Tomisului era de acord cu primirea unei spagi (o suma de bani) pentru a preoti un presupus candidat la preotie (totul a fost filmat cu camera ascunsa). Ce a facut Sinodul BOR? NIMIC! Si spuneti ca noi ar trebui sa ne rugam pentru ei. Corect...dar nu credeti ca ar trebui schimbati? Sinodul BOR al cui urmas este, al Apostolilor sau al lui Simon Magul?