Citat:
În prealabil postat de ciresica
Nu am ascultat inca acea inregistrare, dar de prima data cand am citit cartea lui Arsenie Boca, "Cararea imparatiei", mi-am dat seama ca omul rataceste.
|
Înainte de a-ți da cu părerea despre un Sfânt și un trăitor în Duhul Sfânt ar fi bine să mai cercetezi...s-ar putea să te înșeli. Eu îți recomand să te mai documentezi înainte de a veni asemenea concluzii pripite.
Citat:
Erau acolo niste prostii despre sexualitate, de iti statea mintea in loc. Mai mult, cartea nu este de citit pentru domnisoarele pudice, pentru ca acolo este un desen al parintelui Boca ce reprezinta un barbat in pielea goala.
|
Cât despre ceea ce scrie în "Cărarea Împărăției" sunt abordate preintre altele și realitătți legate de genetică și sexualitate. Sunt lucruri care fac parte din viață noastră care trebuie dezbătute direct și fără perdea. Desenul este un desen de anatomie a omului, respectiv a bărbatului, desen pe care în mod normal ar trebui să îl regăsești și într-o carte de anatomie a omului. Încearcă să faci puțin diferența între un bărbat gol și un desen de anatomie care încearcă să explice niște mecanisme care au loc în corpul unui bărbat.
Citat:
Nici pictura lui religioasa nu se incadreaza in canoanele ortodoxe.
|
Ia mai cercetează și vezi ce a pictat, Biserica de la Drăgănescu este un exemplu, nu te crampona cu desenul din carte...
Citat:
Imi pare rau pentru cei care il considera un sfant, dar nu prea este, dupa parerea mea. Ar trebui deshumat si vazut ce s-a intamplat cu osemintele sale.
|
Poate că părerea unora mai mari decât noi...ar trebui să conteze.
Căteva mărturii despre Părintele Arsenie Boca, extrase din Vol. 4 - Mărturii, Părintele Arsenie Boca - un om mai presus de oameni:
”Ai iubit omul, te-ai dăruit cu tot sufletul necazurilor lui, bucuriilor lui” - Pr. Savian Bunescu
”Sunteți un izvor curat din care se adapă oile lui Hristos cele însetate de apa vieții” - Pr. Ilie Cleopa
”L-am asemănat de multe ori cu Ioan Botezătorul” - ÎPS Antonie Plămădeală
”A-l cinsti pe Părintele Arsenie înseamnă a-i urma sfaturile” - ÎPS Laurențiu Streza
”Îl purtăm în suflet și în rugăciuni” - ÎPS Laurențiu Streza
”Părintele Arsenie - un ”Everest” al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu
”O personalitate și o moștenire uriașe” - PS Daniil Stoenescu
”Un lanț de aur între Sâmbăta și Prislop” - PS Daniil Stoenescu
”Părintele Arsenie, stâlp de foc al neamului românesc” - PS Daniil Stoenescu
”În cer și în chip tainic printre noi cu Hristos” - PS Daniil Stoenescu
”O zi cu cruce roșie în calendarul Bisericii noastre” - PS Daniil Stoenescu
”Părintele este deja canonizat de un popor întreg” - PS Daniil Stoenescu
”Știa tainele oamenilor, ale Cerului și ale animalelor” - Dumitru Constantin Dulcan
”La Sfânta Liturghie simțeai prezența și puterea Mântuitorului și...plângeai” - Aspazia Oțel Petrescu
”Un cer infinit mă privea cu doi ochi de om” - Aspazia Oțel Petrescu
”Darul profeției: - Când îți pui tot sufletul, știi!” - Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan
”Toate le făcea spre slava lui Dumnezeu și ca să-l elibereze pe om” - Protosinghel Ghelasie Țepeș
”Mare în timpul vieții, mare și în moarte” - Prof. Conf. Univ. Dr. Simion Todoran
”Totdeauna mă duceam la Părintele și parcă îmi lua cu mâna toate” - Pr. Petru Vamvulescu
”Toată Țara Făgărașului l-a avut și-l are ca sfânt” - Pr. Petru Moga
”Un om mai presus de oameni” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu
”Învăluit în foc la rugăciune” - Pr. Prof. Ștefan Negreanu
”Haide să mergem, că ajută Dumnezeu, ne ajută Părintele Arsenie” - Ieromonah Dionisie Ignat