View Single Post
Vechi 07.08.2012, 16:09:43
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și unde este înțelepciunea în cazul în care îi dai țigări unuia împâtimit de fumat?...sau unui diabetic, dulciuri?...sau unui alcoolic, alcool?
Înțelepciunea/discernământul nostru este potrivit cu sănătatea noastră duhovnicească. Hai să punem în balanță: cum îl poți ajuta pe acel om nevoiaș? satisfăcându-i patimeile/dorințele lui trupești sau dându-i aceluia ce are nevoie. Am subliniat cuvântul "nevoie" pentru că trebuie să facem distincție între nevoie și dorință. Un lucru este dorința și alt lucru este nevoia. Un lucru este să vreau să mulțumesc trupul și alt lucru este să-i dau trupului ceea ce are nevoie. În mod normal, trupului trebuie să-i dăm numai ceea ce are nevoie. Si în mod sigur unui trup sănătos nu trebuie să-i dăm nicotină, cu atât mai puțin unui trup bolnav, pătimaș.
Ovidiule, in lumea ta, atat cat poti sa duci acum, e perfect coerent ce spui. Ca urmare eu nu te contrazic.
Mai tarziu insa, cand lumea va creste, cand vei spune din insusi suspinul tau "Cum s-au marit lucrurile tale, Doamne", vei descoperi singur ceea ce doar Domnul iti poate oferi. Eu ma opresc aici si te rog sa ma ierti daca te-am contrariat sau mahnit. Am voit sa pun, nu sa iau. Iarta-ma ca nu m-am priceput!
Doamne ajuta!
Reply With Quote