Subiect: Iconostasul
View Single Post
Vechi 12.10.2007, 14:11:26
bmd
Guest

Implicit

Gindesti prea lumeste. Doar cind te uiti la zidul (gardul) unui milionar din asta nou, iti spui ca sa poti vedea ce este dincolo, trebuie sa ajungi cat mai asemanator cu cei carora le apartine gardul.
Tainuirea se face practic altfel astfel incit ascundera dupa perdea nu mai este necesara.Chiar din interiorul altarului nu o sa vezi nimic nici chiar ca preot (cel mai ades) pentru ca este TAINA!
Si ce ma deranjaza si mai tare decit "apararea" existentei iconostasului ( fiecare poate avea o parere, argumente care-l satisfac...)sint doua lucruri:
1. In toate discutiile se aduce argumentul, catolic, protestant de pe premiza : a) totul la ei este fals si daca au ei nu ne trebuie noua. b) cei din diaspora sint unii care s-au catolicit/ecumenizat complet pentru ca traiesc intre ei.
2. Tu faci din icoana un fel de sablon : daca esti ca cel din icoana intrii daca nu nu; demonstrind ca n-ai inteles cit de putin ce-i ioana. Icoana DESCHIDE, indica drumul spre dincolo, inlesneste intrarea dincolo si IN NICI UN CAZ NU_I O BARIERA!!!!
La primul punct asi dorii sa-ti atrag atentia ca sint f. multi (si eu ma numar printre ei) care n-au asistat la o slujba catolica vreodata desi traiesc intre ei. Tot referitor la preotul impreuna rugator sau nu cunosc preot ortodocsi care fac Liturghia cu fata la enoriasi si nici un arhiereu nu se sezizeaza...ca atare nu-i f. grav
Acum din experienta mea de cioban stiu ca pastorul poate merge cu fata spre oi sau cu spatele.In primul caz inainteaza turma mai greu dar nu fura lupul nici o oaie in al doilea se inainteaza mai repede dar cu pierderi. Care-i metoda cea mai buna depinde de turma si de...lupi. Si efectiv nu-mi bat capul cu asa ceva.
Reply With Quote