View Single Post
Vechi 09.08.2012, 04:54:04
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Asta e cazul de care vorbeam :

"Un tanar viitor preot vine la parintele Arsenie Boca si-l intreaba cum si unde sa-si gaseasca o consoarta. Nu gasise el pana atunci.
Si era acolo, in multime, in curtea Manastirii Brancoveanu, o tanara curatica, purtand o basma albastra. Si parintele Arsenie Boca a zis:
- Ia-o pe aceasta!
Parintele Arsenie Boca n-o cunostea nici el. O vedea pentru prima data! Dar i-a spus tanarului teolog:
- Uite, asta este femeia ta. Ia-o!
S-au insurat. A urmat o casnicie chinuita, fara intelegere si fara bucurii. Dar au dus-o pana la urma. Stiti, sunt multe familii care se chinuie si o duc asa... taras-grapis."

Decebal, nici un duhovnic nu e infailibil. Dar a te indemna asa aiurea in tramvai, cand tu iti pui mare nadejde in sfatul lui - si esti dispus sa-l urmezi orbeste, ca deh, e duhovnic maaare - este regretabil.
În acest caz cred că Părintele Arsenie Boca a făcut apel la capacitățile sale de clarvăzător și nu cred neapărat că s-a înșelat. Faptul că Părintele nu cunoștea persoanele este o evaluare făcută prin prisma a ceea ce gândim noi despre cunoașterea unei persoane, nu prin prisma a cum cunoștea el. Aparenta "aiureală" s-ar putea de fapt să aibă niște rațiuni mai profunde la mijloc, rațiuni cărora nouă ne scapă dar unuia ca Arsenie Boca s-ar putea să nu îi fi scăpat, ba chiar cred că le-a avut în vedere.

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
P.S. : Apropos de casatorie, imi vine in minte sfatul unui coleg de forum, N.Priceputu parca :) care zicea ca nu este indicat sa te casatoresti fara ca mai intai sa te indragostesti de persoana respectiva. Bun sfat!
Eu spun că este indicat să fie iubire adevărată, nu doar o "îndrăgostire". De îndrăgostit te poți, ca bărbat, îndrăgosti de mai multe, de iubit cu adevărat numai pe una. La fel e și în cazul femeilor. Câte false iubiri nu s-a construit pe așa zisa "îndrăgostire". Câte false jurăminte nu s-au făcut înaintea altarului pe baza așa zisei "îndrăgostiri".

Last edited by Decebal; 09.08.2012 at 04:56:06.