Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Pai i-ati intrebat? Credeti ca va spune cineva de bunavoie? Dar daca ii intrebati direct, ma gandesc ca nu o sa minta. Spuneti-le ca pentru mine, Toma necredinciosul, intrebati ca sa faceti o fapta buna.
|
Repet, nu sunt lucruri care se discută așa la orice colț de stradă și mai ales pe forum.
Citat:
Despre America, la asta v-ati referit:
* Mi-a mai povestit cineva ca Parintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, sa nu-i pedepseasca, sa-i ierte ca si ei sunt creatia Lui si sa aiba mila de ei. Si l-a dus Dumnezeu pe Parintele Arsenie sa vada ce e pe acolo – prin America – si a zis Parintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu stiu. Nu cred ca l-a dus cu trupul. L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a vazut cu duhul, Parintele a pictat la Draganescu, deasupra scenei Invierii, mai multe cladiri moderne (turn) in flacari, reprezentare care ar putea fi profetica (vezi cele doua turnuri din „11 septembrie”).
?
|
Da aceata e relatarea. • "M-am rugat pentru apuseni și m-a dus Dumnezeu acolo și mi-a arătat ce fac".
Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Nedumerirea mea este de ce a pictat America intr-o Biserica ortodoxa romaneasca in care se picteaza sfintii?
|
Părintele nu facea numai ce i spunea de Sus, iar pictura de Drăgănescu este predica părintelui, timp de 15 ani cât a durat pictarea bisericii....el fiind mutat la București cu domiciliu forțat, obligat să nu mai slujească ca preot....atunci Dumnezeu i-a oferit posibilitatea aceasta de a vorbi oamenilor, prin pictură.
Cat despre turnurile in flacari, nu cred ca este profetie ci pur si simplu viziunea lui de a stigmatiza Occidentul care va arde in flacarile Iadului, si nu numai Occidentul, ci in imaginea cu pricina stigmatiza si femeia (moderna) asa cum de altfel este stigmatizata de toti cei ce iubesc astfel de "profetii". Daca ar fi descris mai exact acest drum in duh pana in America, as fi crezut. In contextul de fata insa, sunt sigura ca ori el personal ori cineva cunoscut a fost in America si i-a povestit apoi, si poate chiar cu reviste sau poze.
In fine, din punctul meu de vedere nu are absolut nici o importanta.[/quote]
Să spunem că concluzia ta este bună. Dar cum îmi explici faptul că părintele i-a cerut unui apropiat să-i facă o cruce pentru viitorul mormânt al său, iar părintele cu mâna lui a trecut pe cruce Ieromonah Arsenie și anul decesului, adică 1989.