View Single Post
  #11  
Vechi 10.08.2012, 07:14:01
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

La Biserica unde merg eu Utrenia incepe la 9 si cu tot cu Sfanta Liturghie, totul se termina la 1:00-1:30 pm. Si nimeni nu boceste ca e prea mult.
Nu are voie sa scurteze Sfanta Liturghie sub nici o forma. Si asa s-au scos o gramada de randuieli (Botezul,Cununia), s-au cenzurat acatiste si s-au schimbat anumite cuvinte din rugaciuni.
Preotul trebuie sa faca toata slujba, si chiar daca ar lua Biserica foc, nu are voie sa iasa pana nu termina Sfanta Liturghie. Nu e de joaca cu treburile astea.

Asta la modul general; ce l-a determinat pe acel preot sa scurteze slujba, nu stiu. Nu avem voie sa il judecam, dar nici sa ne calcam in picioare credinta de dragul scuzelor-ca'i prea cald, ca'i prea frig. Cu incredere in Dumnezeu se poate sta si in aceste conditii la Sf.Liturghie, asa se si testeaza credinta si ravna noastra. Sunt curioasa cum rezista ortodocsii din Egipt/Turcia la Sfanta Liturghie, mai ales ca e mult mai cald la ei. Daca in sitautii de genul acesta fugim si ne plangem, cand ni se va cere sa punem capul pe butuci ptr. ortodoxie sau sa suferim precum crestinii din primele veacuri, ce o sa facem?

Bine ca este un acest caz despre care vorbesti, si nu este raspandit. Roaga-te ptr. acel preot sa il lumineze Dumnezeu si sa ii arate unde greseste. Daca te sminteste si iti provoaca ispite-judecata,revolta-, mai bine schimba Biserica la care mergi, dar nu uita sa te rogi ptr. acel parinte.
Reply With Quote