Dumnezeu sa ne ajute! Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi dar poate experienta mea te va ajuta macar un pic. Am avut si eu la un moment dat un coleg pentru care am simtit ranchiuna si nu putin timp, ci vreo 2 ani de zile m-am luptat cu aceste sentimente. Era un chin pentru mine sa-l vad in fata mea. La un moment dat am trecut printr-o perioada foarte grea si, la sfatul unor prieteni, am urmat o consiliere psihologica unde am aflat ca pana nu infrunt situatia nu este cale de revenire. Sunt diverse cai de a infrunta situatia: pe unii oameni ii ajuta simbolismele (de exemplu sa vorbesti cu o perna imaginandu-ti ca este colegul/a), altii o fac in mod direct (si cazul meu) spunandu-i acelei persoane intr-un mod asertiv, calm (nu in modul "hai ca iti arat eu tie", ci din contra cand simti ca vrei cu adevarat sa faci pace - eu am ocolit de cateva ori sa vorbesc cu acea persoana deoarece simteam ca nu era momentul) ca nu-ti convine situatia, ca nu-ti place ce simti pentru ea si ca ai vrea sa fie altfel (adica sa fie pace). Dar toate acestea cu rugaciune catre Maica Domnului si Sfantul protector al acelei persoane si al tau ca sa va deschida inimile si mintea amandurora. La mine a mers de minune si, dupa doi ani de conflicte in sufletul meu, nici nu mai simt ranchiuna pentru acea persoana si am primit de la Dumnezeu si moment de pocainta pentru ceea ce am simtit. Maica Domnului sa iti ajute!
|