Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Din pricina unor carente in educatie, in primul rand in familie, apoi in scoala, in mediul social, in presa agresiva si non/anti-ortodoxa.
|
Acele carențe în educație despre care vorbiți sunt tot niște carențe ale ortodocșilor și ale păstorilor lor spirituali, preoții ortodocși plus prea înalții lor. Cu alte cuvinte carențele de educație apar fiindcă unora nu le pasă absolut deloc de educația de toate felurile, inclusiv cea creștină ortodoxă. Și nu le pasă de corectarea acestei educații, în schimb le pasă foarte mult de slujbele pe care își iau banii, unii ca să își recupereze șpăgile deja avansate. Nu mai încercați deci să aruncați vina pe lipsa de educație când preoții ortodcși au TOATĂ PUTEREA să se opună acestor lucruri. Dacă nu se opun și lasă lucrurile să meargă după cum le direcționaează alții, după cum le direcționează duhurile lumii sau cele demonice, atunci RĂSPUNDEREA, aia de care tot fugiți (dar nu știu, zău, până unde și până când), atârnă de cei care au puterea. Iar BOR
are putere în societatea românească doar că se încăpățânează, într-o REZISTENȚĂ ÎMPOTRIVA SFÂNTULUI SPIRIT, să își exercite această putere tocmai pentru a nu ridica nivelul calitativ al creștinismului și pentru a nu își pierde statutul de biserică dominantă. Bine, ce-i drept, unii chiar nu sunt în stare să ridice nivelul creștinismului din moment ce chiar ei au de lucrat serios la capitolul transformării lor în creștini, deși sunt chiar preoți printre ei. Dar cum am mai spus, crucea este pentru acei puțin și tratați drept fraieri de către șmecheri, iar pentru marea majoritate pe care BOR nu o educă este considerată de ajuns ortodoxia de tarabă, de larg consum, consumeristă, aia care nu pune probleme și în care nu trebuie să te lepzi de tine, să îți iei crucea și să îl urmezi pe Christos.
În ceea ce privește prea, iarăși văd că se aruncă TOATĂ răspunderea neapărat în altă parte, când BOR ar putea să intervină, DACĂ AR VREA, dar nu vrea pentru că pe oamenii care trăiesc după duhul lumii nu îi prea poți obliga să asculte de Sfântul Spirit, prin multe mijloace:
- prin propagandă printre creștinii ortodocși pentru evitarea unor canale mass-media sau a unor emisiuni, etc;
- printr-o ofertă serioasă a Bisericii de mass-media alternativă, iar aici este clar, din punctul meu de vedere, că situl "Război întru Cuvânt" este cu mult, dar cu mult, peste scânteile oficiale;
- prin chemarea la raport a acelor regizori, moderatori de emisiuni, etc care propagă mass-media de proastă calitate, necreștină și care pot fi și trebuie să fie amenințați și sancționați de Biserică în cazul în care nu fac trecerea și nu renunță la promovarea mediatică a mizeriilor, a non-valorilor, a ne-creștinătăților, etc; nici nu trebuie să stau mult să mă gândesc și pot oferi repede o listă de inși care trebuiau de mult chemați la raport și care trebuie de urgență excluși din Sfânta Biserică Răsăriteano-Catolică (sau Ortodoxă)
Aici am doar câteva idei așa pe fugă, sunt sigur că se pot găsi mult mai multe și foarte eficiente. Dar nu le pune nimeni în practică, însă când vine vorba despre BENEFICIEREA de slujbe și imagine bisericești toți falșii creștini ortodocși se afișează prin mass-media cu BOR ca să arate și ei că sunt în rândul lumii. Și așa este, ei chiar sunt în rândul lumii și în afara celor din rândul spiritualilor. ... Dar ei sunt "creștini", ... și "ortodocși", .. crucea, Christos, Evanghelia sunt pentru alții, nu pentru semeții și plinii de mărire sau de cădere români. Ei
nu se înjosesc cu Evanghelia.