Cred ca raspunsul la intrebare il gasiti mai simplu daca o puneti altfel: oamenii credinciosi care se roaga constant lui Dumnezeu si fac cele placute Lui, pot apoi sa asculte astfel de muzica? Puteti sa o ascultati si apoi sa spuneti o rugaciune de multumire lui Dumnezeu sau constiinta va mustra? Si asa veti sti raspunsul.
Nu cred ca toata muzica care nu-l glorifica pe Dumnezeu este satanista, ca altfel nici imnul Romaniei nu l-am mai avea, dar muzica prin care se promoveaza idei anticrestine/necrestinesti vine de la cel rau. Eu am un coleg care asculta astfel de muzica si merge la concerte si biroul ii este plin de postere ale grupurilor preferate. Ca si om i se pot reprosa anumite lucruri ca tuturor, insa are si multe calitati si este in general o persoana agreabila. Face insa des semnul satanei cu mana, si acum am inca doi colegi care ii imita semnul. Pentru ei este o joaca, acest rocker este ateu convins care nu crede nici in diavol, si nici ceilalti nu cred chiar daca nu sunt atei complet. Ceea ce nu imi place la el este faptul ca este capabil sa se distreze de necazul altora, uneori sumbru. Povestea cum la un concert unul a fost batut mar dupa care afla ca si prietena ii fusese violata. Era distrus acela, insa colegul ne povestea totul razand cu pofta desi constientiza gravitatea celor intamplate, povestea ca si cum ar fi fost o scena absurda dintr-un film facut ca si comedie neagra. Atunci am inteles unde este adevaratul pericol al muzicii si filmelor de acest tip: dezumanizeaza, ii face pe oameni sa priveasca realitatea ca si cum ar fi un spectacol si astfel sa rada acolo unde ar trebui sa planga.
Eu ma rog pentru el sa il cunoasca intr-o zi pe Dumnezeu si sunt sigura ca in acea zi va arunca posterele si va inceta incetul cu incetul sa asculte astfel de muzica si sa vada astfel de filme.
Last edited by Tartaruga; 10.08.2012 at 09:46:04.
|