Citat:
În prealabil postat de lore86
aiurea..
O mare parte din informatiile dobandite in timpul scolii mi se par tottal inutile. Nu m-am folosit niciodata de ele. Nici in viata de zi cu zi, nici la servici. SI am lucrat intr-o multinationala destula vreme. Inclusiv la facultate destule materii "de umplutura". SI cu toate ca am ramas in domeniu, nu m-am folosit niciodata de o parte importanta din acele informatii.
Din contra, am resimtit nevoia unei mai ample parti practice.
Cred ca asta ii lipseste invatamantului romanesc: prea multa teorie, prea putina practica.
|
Eu nu stiu cum mai e acum dar inainte de '89 era si teorie si practica.
Si chit ca pretentiile erau peste medie, destul de multi faceau fatza cu success si invatamantul romanesc dadea destui oameni pregatiti, competenti.
Acum, dupa modelul occidental "sa nu streasam copilul" s-a incercat se pare coborarea invamantului la un nivel mediocru si fara parte practica.
+ demotivarea profesorilor atat financiar cat si prin lipsa de autoritate pe care o are in scoala iar rezultatele se vad, invamantul e dezastru, forta de munca e subcalificata.
Convenabil pentru Stat, nu are ce face cu prea multi oameni destepti care la o adica sunt si mai greu de manipulat.