View Single Post
Vechi 10.08.2012, 19:07:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Iar ortodocșii sunt ahtiați după minuni, punându-le chiar la loc de frunte în apologetică. Exemple:
  • Moaștele sunt moaște pentru că există minunea neputrezirii și a mirosului bineplăcut.
  • Ortodoxia e credința adevărată căci doar ea are minunea focului de la Sfântul Mormânt.
Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi - nu trebuie sa se bazeze pe minuni.
Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.
Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?
Din nou va contraziceti pe voi in invatatura voastra mincinoasa.
Cum sa stea un om care gandeste cat de cat intr-o secta in care adevarul este atat de relativ?

Citat:
Dieta carnată a fost îngăduită din cauza condițiilor speciale de după potop, însă dieta originală a fost cea vegetariană.
Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?
Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?
Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou - si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create, crezand ca si-asa, vor fi pamnat nou si cer nou si ca toate ale lumii acesteia vor trece, vor disparea -, dar tineti o dieta vegetariana incercand in mod zadarnic si fatalist sa va intoarceti in conditiile de viata de dinainte de Noe.
Din nou, adevar foarte relativ in invatatura voastra.

Citat:
O altă îngăduință, dar cu ce rezultate... Un imens cimitir în deșert!

"Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul..." (Numeri 11,20 - versiunea Sinodală)
Si dispretuiesti tu ajutorul lui Dumnezeu si hotararea lui Dumnezeu de a da de mancare israelitilor in pustie? Cum se face ca cu mult inainte, imediat dupa potop Dumnezeu ingaduie oamenilor consumul de carne si acum Dumnezeu n-ar fi vrut, de fapt, sa le trimita prepelite israelitilor?
Ce le reproseaza de fapt, Dumnezeu israelitilor: faptul ca au mancat carne sau faptul ca s-au imbuibat de carne, au mancat pe supra-saturate?
Din nou, interpretare superficiala a Scripturilor, numai asa ca sa va iasa voua minciunile!!
Reply With Quote