Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Alin,
Am retinut interventia ta de pe alt topic, si am preferat sa mut discutia aici, ca mi se pare un loc mai potrivit. :)
Foarte interesanta mi se pare ultima fraza. Vrei totusi sa fii mai explicit? Prin prisma topicului de fata, pe cat posibil. Multumesc in avans!
|
Indragosteala tine de o zona nebuloasa a sufletului - una de care multi nu sunt sau nu vor sa fie constienti si de aici multe tragedii.
Tragedii care intervin si din cauza ca nu se adauga la acea decizie mai putin constienta, una deplin constienta: hotararea de a iubi impotriva oricaror (aparente) "evidente" nu tocmai avantajoase.
A iubi pe cineva mai ales cand ai decis ca-l vrei ca jumatate "asignata" (binecuvantata) de Dumnezeu (si asa se nasc de fapt jumatatile, nu prin potrivire aparente si intamplatoare) - este o decizie constienta si presupune sa innoti de multe ori impotriva curentului, indiferent ca acel curent potrivnic izvoraste din tine sau din celalalt sau chiar din amandoi.
Pentru ca de izvorat izvoraste sigur, ca sfinti nu suntem sau mai bine zis nu ne nastem si nici nu ajungem cu una cu doua.