Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 10.08.2012, 22:07:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Din câte am înțeles de la un ins de pe internet, pe el l-au obligat sau l-au constrâns în situația în care dorea să se căsătorească cu o catolică să semneze nu știu ce document prin care se angaja să își boteze și să își crească copiii în religia catolică. Cred că Biserica Ortodoxă ar trebui să intervină cu anumite reglementări pentru a se asigura ca ortodocșii care se căsătoresc cu catolici să nu mai fie obligați sau constrânși să își boteze copii în religia catolică, ci să îi boteze și să îi crească în Biserica noastră ortodoxă apostolică. Ce zice BOR-ul din acest punct de vedere? Sau nu zice nimic și ne trimite să ne rezolvăm problemele la "duhovnic" că alții poate n-or fi în stare sau nu vor să își asume răspunderea.
Biserica Ortodoxa are reglementari in acest sens, din moment ce si pentru a se casatori in BO trebuie ca ambii sa fie ortodocsi. In cazul in care un ortodox face casatoria in BC, chiar daca prin absurd ar fi ambii ortodocsi, e valabila doar din punct de vedere legal si nula in punct de vedere religios, cum bine a scris Laura19. Mai e problema si cu credinciosul ortodox ce participa (activ) la o Taina in afara ortodoxiei.
In BC e alta regula, cred ca dupa conciliul Vatican II s-a liberalizat si aceasta practica si s-a permis casatoria cu cineva care nu e catolic fara prea multe aprobari. Conditia este botezarea copiilor in BC.
Reply With Quote