View Single Post
Vechi 10.08.2012, 23:20:44
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" [...] nu trebuie sa se bazeze pe minuni.
Și eu cred la fel.

Citat:
credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi
Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă; aceasta fiind o prejudecată ortodoxă în cadrul căreia tot alții trebuie să creadă în locul meu: ba nașii, ba preotul, ba sfinții și maica Domnului.

Citat:
Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.
De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?

Citat:
Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?
Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?
Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).

Citat:
Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?
Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...

Citat:
Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou
Nu noi, ci Scriptura:

"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)

Citat:
si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create
"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.
Reply With Quote