View Single Post
Vechi 11.08.2012, 00:15:25
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă..
Asta e o alta chestiune pe care voi credeti ca ati descoperit-o si ne-o aruncati noua ca pe un adevar de tip "coada de pruna".
Faptul ca tu crezi ca esti in gloata sectara te face sa te simti deosebit: ei bine, afla ca si puscariasii simt despre ei ca sunt deosebiti; si breslele de mestesugari cred despre ei ca sunt deosebiti; si posesorii de Trabant-uri cred despre ei ca sunt deosebiti de restul lumii.
Dar asta nu face din tine o persoana, ci ai ramas la stadiul de individ.

Normal ca noi credem ca relatia cu Dumnezeu personalizeaza, dar ai ramas la stadiul inferior de protestant si nu vezi mai departe de lungul nasului: faptul ca fiecare din noi se spovedeste, de exemplu, (adica isi marturiseste pacatele preotului care nu este altceva decat martorul sau in fata lui Dumnezeu) denota ca in Ortodoxie legatura cu Dumnezeu este personala.
Asta e un mic exemplu, asa ca sa nu mai spui altadata minciuni sfruntate.

Dar voi bateti atata moneda pe "mantuirea personala" incat am ajuns sa cred ca o repetati tot timpul pentru ca ...sunteti inca in cautarea acestei legaturi personale cu Dumnezeu, inca nu ati gasit-o.

Citat:
De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?
Faptul ca nu ai simtit niciodata prezenta Duhului Sfant in trupul si sufletul tau te face sa scoti asemenea aberatii pe gura. Si nu cunosti decat numai ceea ce ai experiat pe propria-ti piele: asta, mantuitule 666, nu este o dovada a credintei tale! Ai ramas un biet rationalist!

Citat:
Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)
Versetele de mai-sus sunt argumente in favoarea a ceea ce eu am postat si cred: tot ce spui poate fi folosit impotriva ta.
Citeste-le cu atentie si-ti vei da seama, sper. Dar nu prea cred!!

Citat:
Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).
Asta da aberatie: deci, dupa potop, imediat ce a crescut vegetatia, oamenii ar fi trebuit sa manance doar legume. Asta vrei sa spui?
Esti penibil!!

Citat:
Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...
Vad ca tot la burdihana te gandesti. E rau cand ajungi sa crezi ca relatia cu Dumnezeu trece prin stomac si ca mantuirea omului sta in practici ritualice stomacale.

Tu de pe acum te gandesti ca esti mantuit si iti pregatesti stomacul sa manance mancare edenica. Ba mai mult, ti-ai si facut o lista cu vegetale edenice pe care le vei regasi acolo cand vei face marele pas spre dincolo.

Tu crezi ca vei merge dincolo cu stomacul de-aici?
Slava Domnului ca nu nadajduiesti sa treci dincolo cu mintea si inima ta de-aici, dar macar stomacul sa te lase sa ti-l transferi dincolo. Da, atunci merita sa ti-l pregatesti inca de pe-aici!

Citat:
"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)
"...si marea nu mai este..."
Nu te mira ca Sf.Ap.Ioan, dupa ce spune ca cerul dintai si pamantul dintai au trecut mai adauga "..si marea nu mai este.."?
Pai marea nu era cuprinsa in pamantul care a tocmai a trecut? De ce a mai trebuit Sf.Ap.Ioan sa completeze "..si marea nu mai este.."?
Versetul se descifreaza simbolic, mantuitule 666!!!
Crezi oare ca i-a cazut cu tronc Sf.Ap.Ioan marea si a mai facut o completare aparent inutila?
Halal interpretare superficial-protestanta!

Citat:
"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.
Hai spune sincer: tu chiar nu simti dispret pentru porc?
Nu dispretuiesti din tot sufletul porcul?

Last edited by Illuminatu; 11.08.2012 at 00:23:15.
Reply With Quote