Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
- Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
- Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...
|
Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)
Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.
Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)