Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Bine-nteles ca Ap. Toma nu s-a inchinat la vaca, avea porunca sa se inchine numai la Dumnezeu si sa manance fara probleme de constiinta cele ce i serveau la masa. Sustineti ca si in India se manca la fel ca in Israel?
|
Nu știu nici măcar dacă Toma a fost în India, cu atât mai puțin dacă a servit tot ce se găsea pe masă. În India nu se mâncă vaca pentru că e considerată animal sfânt, în rest nu știu cum stau cu porcul...
Citat:
Daca ar fi sa va incredeti doar in cuvantul lui Dumnezeu nu l-ati acuza pe Ap. Petru ca l-ar fi refuzat pe Domnul.
|
Asta citesc, asta cred.
Citat:
Iar medicina a demonstrat cu totul altceva decat ceea ce doriti dvs. sa insinuati.
|
Anume? Căci carnea de porc e deosebit de sănătoasă? Sau ce?
Citat:
Spuneti ca Ap. Pavel nu va uimeste. Interesant, pentru ca el uimea pe toti evreii atasati Vechiului Testament
|
Ei bine, eu nu sunt evreu ca să mă uimească...
Citat:
Binenteles ca granita este cuvantul lui Dumnezeu, iar in Fapte 5, 29 se refera la Cuvantul lui Dumnezeu de a-l propovadui pe Iisus in ciuda interdictiei primite din partea oamenilor. Nu se refera deloc la legea evreiasca.
|
Nici eu nu m-am referit la legea evreiască, ci la Legea lui Dumnezeu, la Cuvântul lui Dumnezeu.
Citat:
"Acestea sa va slujeasca drept hrana" - a variat in timp. La inceput "acestea" au fost doar plantele, dupa care si animalele. O vreme a fost interdictie pentru animalele necurate, apoi acestea au fost curatite.
|
Puteți specifica vremea când animalele [respective] au fost considerate "necurate"?
Citat:
Domnul manca regim vegetarian sau si carne? Le spune El bine fariseilor ca pe Ioan Botezatorul il acuzau ca nu manca iar pe El ca manca. Manca la masa cu oricine, de la evrei pana la vamesi si pagani. Dar bine-nteles ca dupa intelegerea dvs. ori toti aceia erau vegetarieni, ori Iisus o facea pe mofturosul si selecta verdeturile din farfurie ca doar El stia de ce daduse porunca de dieta vegetariana. Sau poate stiind ca si asa nu va trai mult, si-a permis sa manace si carne? Sau cum?...
|
Să ne înțelegem bine: eu n-am susținut că dieta vegetariană este o poruncă, în sensul că cine mănâncă carne păcătuiește. Probabil așa ați înțeles.
Citat:
Nu am ras ci am zambit, pentru ca dvs. vorbiti de sanitari in conditiile in care cu putin inainte va legati de ceea ce era mai scarbos in materie de hrana: sobolani si altele. De aceea am zambit pentru ca manevrati informatia cum va convine in loc sa aratati care este rolul dat de Dumnezeu porcului, sobolanilor, gandacilor etc. care numai sanitari nu sunt si pe care i-ati tot adus in discutie. Rolul acelora ma interesa, mai ales al porcului.
|
Am denumit acele animale generic ca "sanitari" în sensul că curăță cadavrele (exemplu vulturii, șacalii, etc.) Nu știu dacă porcul poate intra perfect în această categorie, oricum se hrănește cam cu de toate, inclusiv murdării. Însă reiterez ideea că ar putea fi și un test pentru cei ce ascultă ori nu de Domnul.
P.S. Până la urmă nu v-ați pronunțat în legătură cu orientarea dvs. confesională. Este jenantă, ori nu aveți una?