View Single Post
Vechi 11.08.2012, 22:26:35
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,intr-adevar...vezi ca uitam aceste aspecte legate de sacrificiul personal al preotilor,in general se vorbeste despre cati bani fac,ce masini luxoase detin sau cati bani cer pt serviciile religioase...

Multi slujesc bolnavi,insa prea putini cunosc deoarece nu fac din asta vreo lauda.

Asta se intampla tuturor semenilor nostri care lucreaza cu publicul:doctori,coafeze,ospatari,functionari,vanz atori...nu ne punem problema de ce omul respectiv nu-ti tranteste un zambet larg de la o ureche la cealalta si nu-ti acorda atentia care i se cuvine oricarui print...nu ne gandim ca acel om poate nu se simte bine,poate are probleme in viata personala.
"Nu este problema mea,sa fie inlocuit cu unul care poate sa-mi satisfaca mie nevoile,acum!".Asta este tot ceea ce conteaza!

Ai dreptate, Yasmina...
Imi aduc aminte un eveniment putin amuzant legat de acest parinte, dar foarte graitor fata de cum inteleg unii preoti ca nu trebuie sa isi sminteasca enoriasii nici macar cu gandul: odata, cred ca tot la un parastas, un copil i-a dat sticla de vin ca sa stropeasca coliva si au cazut pe jos cativa stropi. Parintele l-a rugat, mai in gluma, mai in serios, sa aiba grija sa nu ii stropeasca si vesmintele, pentru ca il vad oamenii si dupa aia pot crede: ia uite si parintele, s-a imbatat si acum vine si slujeste! Dincolo de comicul situatiei, din pacate, multi se gandesc sa acuze, in necunostinta de cauza,mai ales preotii, legandu-se de niste aspecte minore.