Citat:
În prealabil postat de glykys
21) Un frate a intrebat pe avva Agathon pentru pacatul curviei si i-a raspuns aceluia: mergi, arunca neputinta ta inaintea lui Dumnezeu si vei avea odihna.
2S) Oarecari frati vorbind pentru dragoste, avva Iosif a zis : au noi stim ce este dragostea ? Si spunea pentru avva Agathon ca avea un cutitas si a venit la el un frate si l-a laudat si nu l-a lasat sa iasa pana ce nu a luat cutitasul.
|
Yasmina, o sa iti spun ce am inteles eu din a doua pilda, daca altii au inteles altceva, ar fi bine sa se exprime. Dragostea inseamna daruire si se manifesta prin gesturi mici: un calugar si-a daruit cutitasul unuia caruia ii placea, chiar daca acela nici nu i-l ceruse. Asta imi aduce aminte de bunica mea, care mereu daruia cate un lucru daca auzea pe cineva spunand ca ii place acel ceva.
In ceea ce priveste prima pilda, cred ca este vorba pur si simplu sa ceara ajutorul Domnului, de vreme ce este mult prea slab si sa ii incredinteze lui Hristos povara pacatului, pentru a o purta El. Asta cred ca e similar cu semnatura mea, "Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam" - or viata noastra e compusa si din bune si din rele.