View Single Post
Vechi 12.08.2012, 08:11:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Yasmina, o sa iti spun ce am inteles eu din a doua pilda, daca altii au inteles altceva, ar fi bine sa se exprime. Dragostea inseamna daruire si se manifesta prin gesturi mici: un calugar si-a daruit cutitasul unuia caruia ii placea, chiar daca acela nici nu i-l ceruse. Asta imi aduce aminte de bunica mea, care mereu daruia cate un lucru daca auzea pe cineva spunand ca ii place acel ceva.

In ceea ce priveste prima pilda, cred ca este vorba pur si simplu sa ceara ajutorul Domnului, de vreme ce este mult prea slab si sa ii incredinteze lui Hristos povara pacatului, pentru a o purta El. Asta cred ca e similar cu semnatura mea, "Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam" - or viata noastra e compusa si din bune si din rele.
Am inteles acum...
A doua pilda am invatat-o si eu de la mama mea,caci si ea daruieste lucrurile care plac altora(am zis ca am invatat,nu am zis ca si aplic invatatura,ba din contra inainte ma suparam ca dadea lucrurile ei altora...acum mi-am mai muiat inima.)

Cand a implinit mama 50 de ani,i-am daruit in semn de pretuire o bratara cu diamante...Peste cateva luni s-a dus in vizita la cineva,si i-a daruit bratara pt ca acelei persoane i-a placut bratara foarte tare!
M-am suparat pe moment,insa mi-am trecut,i-am trimis mamei alta in schimb.Rar ma mai supara mama cu ceva,o iubesc prea mult

Ma scuzati,ca sunt off topic cam de multisor...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote