Subiect: Iconostasul
View Single Post
Vechi 13.10.2007, 13:50:33
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Asezat la hotarul dintre divin si omenesc, el reveleaza prin imagini, cât se poate de deplin, caile catre aceasta reconciliere. (Calauziri in lumea icoanei- Leonid Uspensky& Vladimir Lossky)

Sa nu rationalizam taina.
Dupa cum vezi singur se vorbeste despre iconostas subintelegindu-se totalitatea icoanelor (imaginile sint icoanele nu gardul)de altfel caluzirea este in lumea icoanelor nu a sclupturii sau timplariei!!!
Eu zic sa rationalizam cele spuse nu se le redam de dragul contrazicerii:rolleyes:
Nu am intervenit de dragul contrazicerii dar se vede ca nua i o proprietate a termenilor."Coloanele de pe iconostas reprezinta firmamentul care separa lumea spirituala de cea sensibila. De aceea kosmitis (imposta sau GRINDA) semnifica unirea prin iubire a cerului cu pamântul. Prin urmare, deasupra kosmit-ului, în mijlocul sfintelor icoane, sunt chipuri ale Mântuitorului si ale Maicii Dom¬nului, care arata ca ei locuiesc si în cer si printre oameni." Cred ca nu ai citit in intregime. In viitor nu voi mai raspunde pentru ca se vede ca ai niste idei personate fara temei teologic. Iertare.
Reply With Quote