Da, Sophia, sunt trei preoti, dar daca unul dintre ei vrea sa slujeasca, nu il poate obliga nimeni sa nu o faca. Asa sunt unii, se jertfesc pe ei insisi, dau totul din ei, cu dragoste si fara cracnire, fara parere de rau, pana la ultima suflare. In biserica aceasta, observ ca preotii se inteleg bine, e armonie, se sincronizeaza bine si nu se isca intre ei certuri si invidii, ca in alte parti. Cel putin, asta se vede.Din fericire, azi parintele s-a simtit bine, de vreme ce a putut tine slujba pana la capat, transpirase la predica, desi e foarte racoare si dupa slujba, un puhoi de oameni stateau sa se spovedeasca. Nici nu ma asteptam la altceva, nici de la dansul, dar nici de la lumea din biserica noastra.
Dar sa revenim on topic si sa prezentam si alti oameni frumosi si nestiuti.
V-am relatat intamplarea cu acei doi orbi. Ei bine, acum sunt din nou personajele principale si oamenii frumosi. Azi am vazut cum o persoana i-a pus in mana oarbei doua prune. Femeia le-a pipait si a exclamat: "Pruneee! O sa le mananc cu paine impreuna cu fiul meu.
De ce nu mi-ai dat, Doamne, mai multe?" Femeia i-a mai pus in mana cateva prune si acum bucuria oarbei era deplina: "Am mai primit prune.
Mi-a dat Dumnezeu prune!" Si chiar ii daduse Dumnezeu, ca asta e esenta milosteniei. Ii dai nevoiasului ca si cum i-ai da Domnului si nevoiasul primeste ca si cum ar primi de la Domnul. Si ea chiar a primit de la Domnul, caci e oarba si nu vedea cine ii da.
Ce imi plac oamenii din biserica mea!