Subiect: Iconostasul
View Single Post
Vechi 13.10.2007, 14:11:14
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Prefer sa-ti stric ziua, luna, anul ca sa nu perseverezi in greseala, ca sa ai parte de adevar. In Biserica parerea personala nu are caracter de dogma. Nu mi-am propus sa supar pe nimeni, insa "tonul" pe care mi-ai raspuns, imi da senzatia ca nu lasi loc de dialog sau mai mult ca nu accepti ca sunt lucruri pe care poate le vedeai din umbra si aveau o alta infatisare. Daca te "scoate" cineva la lumina ti se pare ca drumul facut si lucrurile desoperite sunt gresite. Da, sunt absolvent de teologie si voi interveni in momentul in care observ ca ne abatem de la adevarata credinta.
Au fost si in vechime persoane care sustineau ca ne este de ajuns sa ne impartasim cu Trupul si Sangele lui Hristos ca sa fim una, chiar daca avem credinte diferite. In Biserica ortodoxa nu exista separatie de Taine, ca si cand Tainele ar comunica o simtire oarba a realitatii divine si nu o realitate plina de sens.Biserica nu se realizeaza numai prin Euharistie ci si prin Botez, iar pentru Botez se cere dreapta credinta.
PS Cu o teorie gresita nu se poate sesiza realitatea adevarat si se dovedeste lipsa de sesizare reala a ei.
Reply With Quote