Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Dar carne de porc se aducea din moment ce existau crescatori de porci. Aceia isi vindeau cu siguranta marfa si la macelarie. Iar apostolul indeamna sa manance orice carne de acolo fara probleme. Nu i-a trecut prin minte sa-i treaca pe toti pe dieta vegetariana ca sa-i obisnuiasca cu noul pamant.
|
Acei crescători de porci (sunt totuși nevoit să vă răspund la postarea anterioară) nu erau în Corint, ci în Gadara. Cât despre altarele de jertfă, pe acestea nu se aduceau "viermi, gândaci și șobolani" și desigur porci, deci acea carne nu avea cum să ajungă la
makellon. Înțelegeți vă rog că deși "măcelărie" provine din "
makellon", sfatul apostolului nu-l putem aplica la măcelăriile românești. Aș zice chiar mai mult, dar deschid un capitol nou și nu se vor mai termina discuțiile... și mă refer aici nu doar la carnea de porc, ci la toată carnea din măcelării. Cei care cunosc problema cât de cât pot să confirme...