View Single Post
Vechi 12.08.2012, 23:43:30
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pardon! Asta s-a întâmplat mai târziu la Babel. Și desigur se întâmplă astăzi în Babel-ul modern: Babilonul din Apocalipsa. Confuzie și încurcătură spirituală.

Dacă citiți atent narațiunea, veți observa că după ce de trei ori Domnul îi spune să nu numească spurcat (Fapte 11,10), imediat (Fapte 11,11) sună la ușă trei "spurcați" de ne-evrei (Fapte 11,11)! Moment în care probabil lui Petru îi pică fisa.Sper că s-au înțeles analogiile și pe aici prin zonă...

Cred că ați înțeles greșit. Noi nu avem "legi legate de impurități" animale ori de altă natură. Putem pune mâna pe un animal "necurat" fără a deveni "impur până seara" cum prevedea legea ceremonială. De asemenea nu avem restricții de intrare în biserică a femeilor la ciclu, ori în lăuzie.

Am făcut acele referiri, deoarece principiul (ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni) e valabil în toate situațiile. E un principiu general. Nu sunteți de acord?

N-am vrut să desconsider tagma rabinilor, spuneam doar că avem și noi VT și-l putem citi în original dacă e nevoie (cu lexicoane și comentarii, chiar rabinice). Pe de altă parte, rabinii pot greși , însă Cuvântul lui Dumnezeu nu.

Nu am auzit de "legea lui Noe", dar mi se pare interesant ce spuneți. Adevărul e că Dumnezeu și-a transmis voința Sa încă de la începuturi, nu Moise a fost primul care să primească instrucțiuni și legi. Acest lucru reiese chiar din Scriptură.

Sunt deacord ca ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, este si principiul meu, de aceea sunt cam non-conformista. Ca atare, daca Domnul a cerut sa nu mai numim necurat ceea ce El a curatit, eu asa fac: a curatit atat animalele cat si paganii. Dvs. faceti cum doriti. Nu ar fi rau sa va rugati sa va ajute sa intelegeti cine are dreptate in aceasta problema.

Si la fel si cu Babilonul spiritual, aveti doar grija sa nu va treziti ca luptati impotriva lui Dumnezeu. Rugati-va sa va arate unde-i adevarul in ceea ce priveste Babilonul si mai stam de vorba dupa. Sunt convinsa ca va raspunde daca Il rugati cu sinceritate sa vi-l arate.

Legea lui Noe este legea pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Noe imediat dupa potop, capitolul 9:1-17.
Rabinii pot avea diverse interpretari ale VT, insa nu pot gresi la traducerea lui. I-am auzit pe MI zicand ca ei stiu greaca mai bine ca grecii si ebraica mai bine ca evreii. Cu dintr-astea nu pot fi deacord.

Care sunt textele despre noul pamant la care va referiti? Peste se va manca?

Vad ca viata este vesnica, deci acceptati NT. Sa inteleg ca respingeti profetiile VT sau aveti alta interpretare pentru profetia legata de cei 120 ani?
In Biblia dvs. exista Eclesiasticul?

Cat despre dieta vegetariana, traiesc intr-o tara unde ea este extrem de diversificata mai ales in magazinele Bio si unde vegetarienii sunt atenti la acest aspect. Insa se vede bine ca nu functioneaza asa cum spuneti. Avem unele enzime inactive fata de animale vegetariene, si probabil ca s-au inactivat din cauza dietei carnale de mii de ani. Probabil ca aceasta schimbare se poate reversa, insa ideea este ca excesele sunt daunatoare si acum se fac multe excese. Daca s-ar manca carnea cu moderatie, asta deja inseamna ca nu in fiecare zi ca acum, totul ar fi ok. Sunt o gramada de centenari care au avut o dieta mixta dar echilibrata. Echilibrul este cheia.

Nu cred ca exista oameni care au impresia ca o sa moara daca nu mananca porc, ci daca nu mananca carne, iar porcul este doar carnea cea mai accesibila. Mi se pare normal sa nu va mai atraga carnea dupa ce nu ati mai mancat de multa vreme. Din pacate si procesul invers este valabil, sunt oameni care nu se mai pot apropia de legume dupa ce au mancat prea multa carne. Cu campania 5 legume/fructe pe zi, fac efortul sa le manance dar le vine greu. Asa cum si o vegetariana din frageda pruncie pe care o cunosc, nu se poate atinge de carne, nici macar de peste la care ii detesta chiar si mirosul. Deci totul tine de obisnuinta. Sunt deacord cu dvs. ca din cele doua extreme: vegetarian strict si hiper carnivor, prima varianta este de departe mai sanatoasa. Echilibrul insa este si mai sanatos.

Last edited by Tartaruga; 13.08.2012 at 00:04:26.
Reply With Quote