Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
citind Torah tradusa de ei descopar ca de exemplu femeia nu a fost creata din coasta lui Adam ci din "one side" adica jumatate, iar comentariul rabinic referitor la acest pasaj VT spunand ca modul in care a fost creata femeia arata in mod incontestabil ca femeia este egala barbatului,
Greseala deja descoperita, cu "one side" in loc de coasta are un impact foarte mare pentru ca ea contrazice toate discursurile crestine misogine iar rabinii ortodocsi, daca sunt intrebati daca femeia trebuie sa fie supusa barbatului raspund ca nu, este egala acestuia si ca atare totul se decide prin colaborare si nu pe linie verticala comanda-supunere.
|
Stimată Adriana Tartaruga, ori că femeia a fost luată din coasta bărbatului, ori că a fost luată dintr-o parte, tot din bărbat a fost luată și prin urmare bărbatul a fost, într-un fel sau altul înaintea femeii. Nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. Oricum în biblia ebraică pe care am văzut-o eu nu scrie "parte" ci "coastă", deci Tora susține că femeia este luată din "coasta" bărbatului. Așa a vrut Elohim, iar eu nu văd nimic misogin în asta.
Iar apostolul Pavel ne spune foarte clar că bărbatul este capul femeii și trebuie să fie așa cum Christos este Capul Bisericii.