Citat:
În prealabil postat de Laura19
Corect.
Eu ce nu inteleg in istoria ortodoxiei..sclavia. De ce nu s-a renuntat la sclavi (robi,roabe) imediat dupa ce s-au inlaturat prigonitorii romani si s-a infintat Impreiul Bizantin? E putin aiurea. Cum sa fie o persoana credincioasa, cand i se ia cel mai mare drept-libertatea? Stiu ca sclavia in tarile ortodoxe nu a fost la fel ca si sclavia din Britannia si ca au fost printre primele tari care au renuntat la sclavie, dar de ce nu s-a renuntat din momentul in care se putea, de ce s-a asteptat? Nu prea pot sa pricep cum tu ca ortodox te duci in targ si cumperi un om si il dai comenzi,ca vrea ca nu vrea, el trebuie sa faca.
Bine si in prezent sunt sclavi, desi ei cred ca sunt liberi. Numai ca astazi este un alt fel de inrobire.
|
Unul din raspunsuri este: pentru ca asa a invatat Ap. Pavel, gasiti in Biblie. Exact ca discutia barbat-femeie in care apostolul nu a invatat sa se renunte la superioritatea nejustificata a unuia fata de celalat ci a invatat exact contrariul, unul sa fie supus si celalat sa fie capul care sa se poarte frumos cu supusul, exact la fel a invatat si despre sclavie: sclavul sa ramana sclav si sa fie supus iar stapanul sau sa se poarte frumos cu el in calitate de stapan al celuilalt...
Doar Domnul a invatat sa se renunte la pretentiile de superioritate si orice forma de putere asupra aproapelui, dar nu s-a putut pune in practica imediat ci a trebuit sa treaca suute si suuute de ani...