Citat:
În prealabil postat de Simply_me
Uite....si acum este pomenita Nadia, cine n-a auzit de ea, cand am fost in Turcia , cei de acolo cand auzeau sa suntem din ro ne spuneau, Filipescu, Popescu. Nadia etc.
Este adevarat ca avem si exemple pozitive si negative, dar de ce sa nu ne bucuram (pt pozitive ca de cele negative......nu vreau sa ma gandesc)
De ce sunt ”mandra”? ...pai cand vad un exemplu bun de un sportiv de ceva, au vazut si altii de ce suntem in stare, si suntem in stare de mai multe dar......”ie grele” ...macar..pe undeva---pe undeva suntem si noi vazuti bine, m-am saturat cand ma duc in afara si cum am deschis gura ca sunt din RO sa si fiu aratata cu degetul ca sunt tiganca, si credeti-ma sunt mai alba ca laptele, dar asta e!
|
Am inteles...resortul mandriei dvs consta in complexul ca sunteti romanca,asa ca doriti sa fiti asociata cu simboluri romanesti pozitive ca sa demonstrati contrariul celor rautacioase spuse despre dvs.
Nu iese fum fara foc,se spune...Este sanatos sa ne asumam atat aspectele negative cat si cele pozitive.Iar daca romanii au un renume prost,inseamna ca totusi unele lucruri s-au intamplat incat sa creeze un portret robot in imaginarul strainilor.
Cunosc foarte multe cazuri de romani(oameni albi)care au recurs la talharii,furturi,inselaciuni si trafic in afara granitelor tarii,deci nu putem incrimina doar tiganii pt acte ilegale.
Strainii care fac confuzii intre tigani si romani,o fac din nestiinta;eu am rabdare sa le explic ca tiganii sunt un popor nomad,care coexista in mai multe state din Europa de Est(cu diferenta ca desi si alte state se confrunta cu acest fenomen,numai Romania pare sa fie sursa majoritara de criminalitate in jur).Pana si tiganii din Ungaria,par mai cizelati,mai linistiti,invata meserii din tata in fiu.
Atat despre...suntem off topic oricum!