"Eu nu sunt pentru o rugaciune de tipic, eu sunt mai mult pentru o prezenta continua... dar nu ne gandim in cuvinte la Dumnezeu, parinte?...nu, important este sa stii sa aduci pe Duhul Sfant in tine, important este sa tii legatura continuu cu Dumnezeu si Dumnezeu nu-ti cere sa fi treci prin tot tipicul lucrurilor acestea... toata lumea stie sintagma dvs "tipic, tipic si la inima nimic"....Iisus a aparut la unul care a plans foarte mult, ca in manastriri mai este mantuire dar in lume nu, si plangea de soarta acestora... si l-a intrebat de ce plangi?am eu grija de ei, chiar daca s-au rugat o singura data am eu grija de ei, deci va sa zica starea asta de prezenta si nu sa facem din obligatie rugaciunile de dimineata...dar acolo unde esti nu te opreste nimeni sa zici Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul, nu te opreste nimeni sa zici Doamne, Doamne nu ma lasa Iisuse...caci ne va intreba de ce nu v-ati gandit la Mine mereu, caci viata este numai atunci ci tot timpul.... Dumnezeu nu ne tine pentru ca suntem noi foarte vrednici, ne tine pentru ca este foarte milostiv...dar nu este bine sa ne lasam numai in Voia lui Dumnezeu in mila Lui, si nu faci doar din obligatie ca devi cazon ci faci dintr-o dragoste cu orice chip si atata cat poti sa faci... lumea nu stie ca daca apuci sa faci un lucru completeaza Dumnezeu."
Pr. Arsenie Papacioc
Last edited by glykys; 14.08.2012 at 20:55:39.
|