View Single Post
Vechi 14.08.2012, 16:02:18
Alexey's Avatar
Alexey Alexey is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.08.2012
Implicit

Stimate Demetrius, se pare ca atunci cand vi se propune incheierea conflictului, aruncati mai multe paie pe foc, lucru ce spune multe despre dumneavoastra. Inteleg ca nu v-a convenit faptul ca v-am spus si demonstrat ca dreptatea nu este doar retributiva, care nu stiu din ce motiv va obseda. Nu va mai tot agitati atat, nu se sfarseste lumea daca nu ati stiut. Dumneavoastra ati intrebat, iar eu doar v-am raspuns politicos, si am si explicat. Acum ca nu vreti sa intelegeti, si nu ma mira, nu mai are legatura cu mine. Insa, facand abstractie de la subiect, observ ca si argumentarea dumneavoastra este precum cea a acelor copii predicatori americani.
Acum, daca tot ati profitat de politetea mea, o sa mai tocesc putin tastatura, pentru a raspunde "contraargumentului" dat.
Vedeti, stimate domn, este interesant ca ati dat citatul unei persoane, a carei existenta este pusa sub semnul intrebarii de catre istorie. Ironic, pilda este atat de potrivita, incat nici daca regizam dialogul, nu iesea mai bine. Este ironic, deoarece eu doar v-am adus argumente bazate pe logica si chestia numita ratiune, in timp ce dumneavoastra, ma acuzati ca insel dar veniti cu un citat, uitand ca religia a cauzat inchizitia, cruciadele, indulgentele, vanatoarea de vrajitoare, masacrarea evreilor (ca de ce nu, hai sa ii invatam ceva pe cei din secolul XX "smintitii diavoli, care erau uratorii de Hristos evrei."-Episcopul Chiril), discriminarea femeii, distrugerea sau interzicerea anumitor scrieri, precum Evanghelia dupa Iuda (sarmanul om poate nici nu s-a sinucis). A da, inca ceva, in Noul Testament sunt scrise relatari false, adica minciuni. Exact cum ati citit, minciuni in Biblie. Guvernatorul Pilat este descris in felul acela, doar pentru a impresiona Cezarul, doar nu era sa spuna ca trimisul Romei era crud, barbar, si violent. Ca sa spunem asa, era comerciala, pentru a fi acceptata de Imperiul Roman. Dar evident, toate acestea nu se pun, si eu sunt cel care minte.
Apoi am vazut acolo, o invitatie. Nu, multumesc. Ateu cum sunt, cunosc si religia. In liceu, din gloata de elevi, printre care erau si crestini, stiam cel mai bine religie. Dupa care observ, ca ati facut acolo cu mandrie o remarca. Am zis mandrie? Vai mie, a uitat cumva crestinul de VII.Mandria? Sau o sa spuna ca citind "blasfemiile" create de ratiune, i-a intunecat Adramelech mintea? Am vazut si filosofia crestina, filosofie aproape ignora(n)ta. Mi-a luat cam 15-20 de minute sa combat o teorie a sfantului Augustin, apoi 2 secunde, sa o combat pe alta. Tot a lui, folosind argument chiar din religie. Sau sa spun altfel. Epicurienii credeau ca obiectele emana niste atomi mai mici, creand o miniatura fidela a obiectului de provenienta, ca apoi sa intre in contact cu organele noastre de simti, creandu-se imaginea realitatii. Teorie, care face parte din filosofia epicuriana. Dar sa nu credeti ca in modul acesta se creaza imaginea. S-a dovedit ca ochiul este responsabil pentru vaz, el fiind ca un mecanism optic, folosind ceva precum acele lentile optice (stati linistit, n-au fost inventate tot de Mephisto). Daca intelegeti unde bat.
Mai bine luati dumneavoastra o carte de mitologie, o istorie a religiilor, chiar si o carte de istorie ar fi buna, a da, si manualul de Logica si argumentare. Nu cititi doar Biblia si texte crestine, ca se atrofiaza neuronii. Eh, macar bine ca cititi totusi ceva.
Asa ca inainte sa aberati, mai cititi, va mai documentati, invatati sa va argumentati opinia, mai folositi si ratiunea, ca vorba aia, "D-aia ti-a dat-o Dumnezeu.". Cand am venit pe forum, am stiut ca ma arunc in gura de lupoaica, dar avand in vedere ca suntem in 2012, am sperat ca sunt oameni mai ca domnul grigoras gherase, care macar a avut bun simt, sau altii care ne-au ignorat, si au discutat despre subiect, care era "adevarul". Inteleg ca nu va convine atunci cand lucrurile nu sunt cum doriti, dar eu va propun sa mergem fiecare pe calea lui, si sa lasam discutia asta din care nu rezulta nimic, deoarece nu doresc sa mai am de-a face cu dumneavoastra, in special pentru ca sunteti un indoctrinat, o drona ce ignora faptele. Iar daca nu va convine ceva din ce am scris, nu mai veniti cu citate si argumente "relevante", ci mai bine cautati despre ce am vorbit, poate va mai treziti putin la realitate. In concluzie, daca sunteti atat de crestin, incat iradiati mendiul inconjurator cu "crestinatate", poate ma lasati in pace si nu ne mai bagam in seama. Cred ca e o idee perfecta...