Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Bine ați venit printre noi ! Dacă îmi permiteți un mic off-topic: ce vă face să spuneți că o carieră militară ar fi total opusă credinței creștine ? Oare nu avem noi atâția sfinți militari ? Iată, Sf Gheorghe este primul exemplu care îmi vine în minte, dar mai sunt atâtea altele ! Chiar și Arhanghelul Mihail, cu toate că este înger, este, în fond, un sfânt militar, apărându-L pe Cristos cu sabia de foc, executând comenzile Lui și scoțându-l afară din Împărăție pe dușmanul Lui și al oamenilor.
|
Ai tot dreptul sa fi surprins,exemplele le stiu si iti multumesc pentru ca le-ai amintit,dar specificatia mea viza direct timpul acesta cand a mai da un exemplu de gen Sf.Gheorghe,este greu,daca nu chiar imposibil.Pentru toti cei ce ma cunosc sunt o ciudatenie.Imaginea de azi a militarului de cariera nu este tocmai stralucita,chiar ma jenez sa scriu care este aceea.Amuzati-va un pic:colegii ma alintau cu apelativul"popa Grig",apelativ dus in spate aproape 9 ani pana m-am pensionat.Atunci ma deranja,azi ma simt fericit.
Sa-ti raspund totusi la intrebare:militarul era de rgula,precum si doctorul,un om riguros,sever,neiertator,rigid,fara sentimente.Acestea erau "calitatile"atribuite noua.Astazi ele sau schimbat,sau diluat,sau chiar au disparut,insasi armata nemaifiind aceeasi.
Acele "calitati"mi-au lipsit,cariera militara nu mi sa potrivit nicicum,poate de aceea m-am pensionat cu prima ocazie si sunt fericit ca am luat acea hotarare.
Domnul mi-a dat timp sa-L cunosc si sa-l urmez.