Citat:
În prealabil postat de Ivanacristescu
Daca esti SCEPTIC,ai pierdut,oricum,din start.Stii.."CREDINTA ta te-a VINDECAT!" Unii oameni s-au facut ,si se fac bine,in opinia mea,prin acest sistem (al Bioenergiei),pt simplu fapt ca ei Cred,si crezind incearca.Gindeste-te,unii,nu mai au nimic de pierdut,sau,ma rog,nu mai au mare lucru...asa ca..incercarea moarte n-are! La Dumnezeu TOATE sint cu putinta..chiar si BIOENERGIA,atit de mult blamata de catre unii.Personal n-am incercat.Dar,doar pt simplul fapt ca Dumnezeu mi-a deschis o alta CALE ,spre vindecare(intr-un anumit moment din viata mea ,cind eu am fost literalmente PARALIZATA,mai mult de un an,la pat..cumplit..).Dumnezeu ni se arata ,noua,prin lucrurile Sale,la masurile la care sintem.Ne vorbeste pe limbajul nostru.Ca sa-L putem percepe.
|
Dragă Ivana, îmi permit să te tutuiesc fiindcă așa ai procedat cu Delirul, dacă însă te supără acest lucru mie nu-mi este greu să folosesc pluralul politeții.
Citatul din Sfânta Evanghelie la care faci apel este acesta:
Mat 9:22 Iar Iisus întorcându-se'și văzând-o pre ea, i-au zis îndrăsnește, fiică; credința ta te-a mântuit. Și s'a tămăduit femeia din ceasul acela.
Vedem că nu este vorba despre o credință oarecare ci despre una în Iisus Hristos și că este vorba mai întâi de mântuire și apoi de vindecare.
Dumnezeu ne avertiza încă din Vechiul Testament, că pot fi duhuri care fac minuni și semne, deci inclusiv vindecări, dar care, cu toate acestea, să ne despartă de Dumnezeu și deci care nu trebuiesc urmate:
Deu 13:1
Pedeapsa prorocilor mincinoși.
Iar de se va scula întru tine proroc, sau carele visează vis, și-ți va da ție semn sau minune;
Deu 13:2 Și va veni semnul sau minunea, care a grăit către tine, zicând: să mergem și să slujim la dumnezei streini, pre carii nu i-ați știut,
Deu 13:3 Să nu ascultați de cuvintele prorocului acestuia sau ale celui ce visează visul acela, că vă ispitește pre voi Domnul Dumnezeul vostru, ca să știe de iubiți pre Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru.
Deu 13:4 După Domnul Dumnezeul vostru să umblați și de dânsul să vă temeți și poruncile lui să le păziți și glasul lui să-l ascultați și lui să slujiți și de dânsul să vă lipiți,
Deu 13:5 Și prorocul acela, sau cel ce a visat vis, să moară, pentrucă a grăit, ca să le abată pre tine dela Domnul Dumnezeul tău, cel ce le-au scos din pământul Eghipetului, și te-au izbăvit din casa robiei, ca să te scoată pre tine din calea pre care au poruncit ție Domnul Dumnezeul tău să mergi pre ea și să pierzi pre cel rău dintre voi.
De aceea Sfânta Biserică ne recomandă să dorim mai întâi Adevărul Hristos deci mântuirea și apoi vindecarea, cu alte cuvinte să nu primim vindecarea minunată dacă nu ne vine de la Domnul nostru Iisus Hristos, care lucrează mântuirea numai prin Sfânta Sa Biserică, Trupul Său:
Iac 5:14 Este bolnav cineva între voi? Să cheme preoții bisericei; și să se roage pentru dânsul, ungându'l pre dânsul cu untdelemn întru numele Domnului,
Cu alte cuvinte aici este vorba de Sfântul Maslu.
Energiile vindecătoare sunt:
1. suprafirești sau necreate (care ne vine prin Sfânta Biserică, harul mântuitor sau prin harul chemător în numele lui Iisus, care în final ne aduce tot la Sfânta Biserică) și
2. create:
a.firești prin făpturi (substanțe ce conțin energie vindecătoare înmagazinată chimic sau aparatură de produs energie controlabilă prin mijloace firești și cu acțiuni firești) care ne vin prin medicina științifică;
b.subfirești energii ale duhurilor potrivnice care duc prin idei greșite, minciuni, spre slava lor și păgubirea noastră veșnică.
Discernământul nostru trebuie să fie complex și ne vine printr-o viață autentică de pocăință și o experiență duhovnicească și medicală probate rațional (cu verificare la Sfinții Părinți și duhovnici și bineînțeles și prin tratatele de medicină.)
Ce am spus mai sus pare oleacă mai sofisticat și în general fetele sunt mai atente la mișcările inimii decât la roadele minții, de aceea te rog să pui în lucru inima cu rugăciuni smerite la Maica Domnului ca pe limbajul tău să-ți descopere cele ce am vrut să-ți spun și să te îndrume la un duhovnic iscusit în a te ajuta să pui în practică sfatul dat de Sfântul Apostol al Iubirii:
1Ioan 4:1
Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.
Nu este suficient dacă credința noastră ne duce la vindecare, și credințele păgâne au soluții de vindecare, desigur demonice. Dacă vrei veșnicia să cauți acea credință care te mântuiește.
Eu după îndelungi căutări și multe dureri mărturisesc că singura mântuitoare și deci cu adevărat vindecătoare, este Ortodoxia.
Să nu fiți supărată dacă vi se pare că v-am contrazis. Nici eu nu sunt de acord contrazicerile ci îmi plac doar pentruzicerile constructive pentru toți.
Cu drag și simpatie, Alexandru