View Single Post
Vechi 16.08.2012, 11:50:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Pai nici astazi oamenii de stiinta nu fac altceva decat sa se bucure de descoperirea minunatelor creatii ale lui Dumnezeu care se vad in lume. Tu de unde stii ca fac altceva?...
Uite, sa iti vand un pont din domeniul meu - psihologia. Intr-un studiu recent (2011) pe un lot mare de psihologi (dintre care multi terapeuti psi), ales cu criterii atente de esantionare, s-a aflat, cu surpriza mare pentru ignoranti, ca peste 75% dintre ei sunt oameni cu frica de Dumnezeu iar un procent minor, sub 5 % s-au declarat atei (acestia avind insa varste tinere, fiind la inceputul carierei lor).
Oare asta iti spune ceva?
Astăzi, unii înlocuiesc duhovnicul cu psihologul, care, oricât de folositor ar fi, nu se poate substitui duhovnicului, care are darul dezlegării de păcate și al slujirii celor șapte Sfinte Taine. Sunt mai mulți psihologi decât duhovnici, de ce? poți să-mi răspunzi?

Cât despre studiul prezentat nu mă încălzește cu nimic frate. La fel și cu populația poporului nostru, aprox 85% sunt ortodocși, dar câți sunt practicanți? Una este să te declari ortodox și cu frică de Dumnezeu și alta este să fii practicant. Aș mai spune și altele dar mă opresc aici pentru a nu te supăra.

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Dar oare, bine ca mi-am amintit sa te intreb: tu ce intelegi prin "om de stiinta"? Savanti de premiul Nobel cumva? Pai, chiar si in acest caz, am o veste inca si mai buna: acestia chiar sunt in totalitate, aproape fara exceptie, credinciosi, aproape toti crestini.
Cred că nu ai citit cu destulă atenție mesajul meu, tocmai cele spuse de tine le confirm și eu.
Reply With Quote