View Single Post
Vechi 17.08.2012, 22:42:35
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Zeci de mii de viziuni exista in zilele noastre, de exemplu cei ce se ocupa cu diferite tehnici paranormale le au in mod constant. Importanta in ortodoxie e deosebirea duhurilor, in ortodoxie invata parintii sa fim sceptici daca ni se intampla noua astfel de fenomemene.
Nici un scepticism prea accentuat nu cred că este bun. Cred că în domeniul credinței scepticismul ar trebui să fie înlocuit de discernământ. Altfel, din prea mult scepticism și prea puțină credință putem rata lucruri importante. Cercetarea duhurilor nu înseamnă clasarea tuturor la capitolul "vedenii" de la diavol sau imaginație bolnavă.

Toată chestiunea este că catolicii (și aici nu mă refer la cineva anume) au tendința să promoveze tot felul de viziuni, etc însă în spatele cortinei sunt tot felul de inși lipsiți de scrupule, care au alte preocupări decât unele ca ale acelei Katarina Emerich, care merg pe principiul "scopul scuză mijloacele", și așa mai departe, încercându-se să ni se livreze o imagine idilică, edulcorată a catolicismului când lucrurile nu prea stau așa sau nu prea mai stau așa.
Reply With Quote