Citat:
În prealabil postat de Decebal
Nici un scepticism prea accentuat nu cred că este bun. Cred că în domeniul credinței scepticismul ar trebui să fie înlocuit de discernământ. Altfel, din prea mult scepticism și prea puțină credință putem rata lucruri importante. Cercetarea duhurilor nu înseamnă clasarea tuturor la capitolul "vedenii" de la diavol sau imaginație bolnavă.
Toată chestiunea este că catolicii (și aici nu mă refer la cineva anume) au tendința să promoveze tot felul de viziuni, etc însă în spatele cortinei sunt tot felul de inși lipsiți de scrupule, care au alte preocupări decât unele ca ale acelei Katarina Emerich, care merg pe principiul "scopul scuză mijloacele", și așa mai departe, încercându-se să ni se livreze o imagine idilică, edulcorată a catolicismului când lucrurile nu prea stau așa sau nu prea mai stau așa.
|
Nu e vorba de a respinge toate minunile, eu am spus daca avem noi vedenii, parintii spun sa nu le dam crezare, ca pot fi de la ingerul cazut. Iar daca e chiar de la Dumnezeu va gasi cale sa ni se adreseze iar.
Dar si in privinta vedeniilor si minunilor facute de credinciosi obisnuiti Biserica este precauta, noi nu prea avem multe asemenea cazuri. De obicei harisme au calugarii imbunatatiti, nu orice credincios pacatos.
In schimb la catolici e abundenta de astfel de "minuni", avem si noi un caz, Vassula (bine, probabil e ortodoxa doar ca e botezata ortodox). Parerea mea e ca BC pierzand harul dupa despartirea de BO nu a mai avut minuni, fiind inselari de la vrajmasul, genul de minuni care sunt si la pagani.