View Single Post
Vechi 19.08.2012, 11:45:41
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
E bine că ai făcut precizarea.
Nu despre păcate accidentale este vorba (sunt conștient de faptul că orice om are păcat), ci de păcate repetate, făptuite cu deliberare și care aduc dezonoare persoanei, Bisericii și lui Dumnezeu. Biserica trebuie să-și exprime dezaprobarea pentru asemenea păcate și în consecință ridică calitatea de membru acelui păcătos notoriu.
Despre asta...
Interesanta abordare.
Deci printre voi sunt unii pacatosi notorii care pacatuiesc deliberat si sunteti voi astia care pacatuiti accidental, nu din voia voastra ci din cauza unor factori externi. Stii cum suna asta? Exact ca aici :
Citat:
În prealabil postat de Facere
8. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam și femeia lui de fața Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
9. Și a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam și i-a zis: "Adame, unde ești?"
10. Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai și m-am temut, căci sunt gol, și m-am ascuns".
11. Și i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus că ești gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?"
12. Zis-a Adam: "Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom și am mâncat".
13. Și a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Șarpele m-a amăgit și eu am mâncat".
sau ca in pilda in care un calugar in Postul Mare incalzea un ou deasupra lumanarii sa-l manance, si cand il prinde staretul, el dadea vina pe drac, la care dracul sare ca ars zicand “Sa fim seriosi, parinte, nici eu n-o stiam pe asta”
p.s. cum spunea domnul Mihnea, nu exista pacate accidentale ce tin de factori externi. Toate pacatele presupun un act voit, liber fara a fi fortat de cineva a savarsi pacatul.

Last edited by mihai07; 19.08.2012 at 11:55:05.
Reply With Quote