View Single Post
Vechi 19.08.2012, 16:09:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Si ti se pare tie ca teologia B.O. instiga la betie, desfranare si orice alt pacat?
Nu, și nici nu vreau să sugerez așa ceva, chiar dacă teologia ortodoxă admite folosirea băuturilor alcoolice (cea musulmană nu). Mă refeream la cei care se consideră "dreptcredincioși" dintre musulmani și dintre ortodocși. Raportul bețivilor și al curvarilor înclină dramatic spre ortodocși (și catolici și protestanți - ca să vorbim la modul general). Lucrul acesta e evident și nu a scăpat neamendat de către musulmani.

Citat:
practic cum sta treaba la musulmani? Probabil consideri un lucru bun "razboiul sfant", centurile cu dinamita si altele? Ti se pare ca la ei nu sunt pacatosi si au dreptul sa vorbeasca?
Nu poți generaliza... dacă sunt câteva sute de extremiști fanatici cu bombe, celelalte sute de milioane de musulmani nu fac așa ceva... Iar la aceștia nu ai să vezi atâta imoralitate și beție cât vezi printre creștinii nominali. Nu vreau să fac apologia Islamului, dar aceassta e realitatea...

Citat:
Deocamdata aveti si asemnea membri fara aceasta calitate retrasa. Asa lasati capra vecinului si aveti grija de a voastra ca si ea e bolnava.
Dacă există asemenea membri, înseamnă că nu sunt de notorietate, cazul lor nu este cunoscut încă, ori că e în curs de rezolvare problema. Fi liniștit, cazurile de beție și adulter sunt în mod categoric rezolvate prin retragerea calității de membru.

Citat:
Eu atat am avut de spus. Haide sa ne vedem fiecare barna si sa nu mai tinem socoteala altora.
Nu e nevoie sa imi dai reply, am inteles ce era de inteles. Mai departe, fiecare fiecare contabilizeaza ce vrea - pacatele lui sau ale altora.
Bine, nu mai contabilizăm, dar trebuie să fim de acord că principiul apostolic trebuie respectat, altfel nu mai putem vorbi de "Biserica Apostolească". Cazurile de beție și de adulter dacă nu sunt rezolvate, în sensul că dacă aceste păcate nu sunt regretate și părăsite conform principiului evanghelic, trebuie să se procedeze la excluderea păcătoșilor, altfel Biserica se încarcă cu o povară prea grea pentru a-și duce mai departe misiunea ei în lume. Eu înțeleg că dacă s-ar proceda astfel, BOR ar deveni minoritară (poate exagerez puțin, însă mă bazez pe datele interne, cele care aproximează un sub 10% ortodocși practicanți) dar există altă soluție?
Reply With Quote