View Single Post
Vechi 20.08.2012, 16:32:14
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Ce spune biserica despre asta?
Era odată un părinte care mergea la drum cu ucenicul lui. Și văzînd ucenicul un ban pe jos îl întreabă pe părinte: "Să-l iau sau să-l las acolo?" Și părintele îi răspunde: "Dacă l-ai pus tu jos, atunci ia-l."

Mi s-a întîmplat să găsesc în Mall un telefon scump uitat pe o bancă. Am mai gpsit și altădată un telefon ieftin, dar ăsta era ceva de genul 1500 - 2000 de lei la liber. Am cugetat în sinea mea așa: dacă-l las acolo și-l găsește altcineva, un copil de exemplu, omul care l-a pierdut nu-l va primi înapoi. Așa că m-am așezat și am început să sun la cele mai folosite nume din log, dar în scurt timp a apărut proprietarul care l-a recuperat fericit.

Am mai văzut prin ziare cazuri de sume mari de bani găsite de binevoitori și returnate proprietarului. Evident că nu e bine să lăsăm valori pierdute în stradă dacă le găsim, ci să le luăm încercînd a le returna cui le-a pierdut. Uneori este mai complicat, dar se poate chiar și cu ajutorul poliției sau punînd anunțuri...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote