În urmă cu aprox. două luni mi-am pierdut port-documentul (carte de identitate, card bancar ș.a.). Eram într-o situație foarte neplăcută, cu atât mai mult cu cât peste o zi trebuia să mă mut din oraș și nu mai aveam timp să-mi refac actele.
Însă, cum între acte era și o carte de vizită de-a mea, după un oarecare timp am fost sunat de către găsitor, ne-am întâlnit și m-a scăpat de necaz.
Dacă nu s-ar fi aplecat să-l ia, fie ar fi rămas într-un loc unde eu poate nu l-aș fi găsit, fie ar fi putut să se piardă într-un alt mod.
Nu trăim într-o lume ideală, ci în una reală. Dacă găsești o bancnotă într-un loc aglomerat și o lași acolo, o va lua altcineva, pierzătorul neștiind, bineînțeles, că a pierdut-o și nici unde s-a întâmplat asta. Părerea mea este că într-o astfel de situație trebuie să cauți pierzătorul, iar dacă nu-l găsești și e vorba de o sumă mare să o duci la poliție. Însă dacă e vorba de 10 lei cred că a-i da unui nevoiaș e cel mai bun lucru.
Cât privește povestea cu căpăstrul: e foarte probabil ca cel care l-a pierdut să știe cam pe unde l-a pierdut și să-l caute.
|