View Single Post
Vechi 21.08.2012, 10:38:20
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Buna seara,
Scriu pentru prima data aici si am rugamintea sa fiti ingaduitori cu mine daca gresesc cu acest raspuns, dar as dori sa spun un lucru: eu am avut hepatita B cand aveam 11 ani (acum am 40), iar tratamentul a constat in: 3 saptamani la spital, niste pastile, repaus la pat, apoi timp de un an de zile regim alimentar si cat mai putin efort. Dupa care nu am mai avut absolut nici o problema, mananc orice, fac efort etc. Eu stiu ca hepatita C e periculoasa, nu B. Gresesc??
Multa sanatate tuturor! Doamne Ajuta!
Si matusa mea a facut hepatita B cand era mica, in scoala. Stiu ca a facut de 2 ori, a facut tratament tot ce trebuia si acum nu mai are probleme. Chestia e ca nu mai poti dona sange si ficatul este marit putin spre deosebire de un ficat sanatos care nu a facut hepatita. Asa stiu si eu, ca hepatia C este cea mai periculoasa, hepatita B se trateaza si e mai limitata.

Hepatia B:

Evolutie

In cele mai multe cazuri (pana la 95%), hepatita virala B acuta este o infectie limitata. Bolnavii se vindeca in cateva luni, dezvoltand imunitate care va dura toata viata (ceea ce inseamna ca nu se vor mai imbolnavi niciodata). Analizele sangvine prezinta dovezile imunitatii si nici un semn de infectie activa.
In timp ce majoritatea se vindeca complet, un procent mic dintre bolnavii cu hepatita virala B acuta nu se vindeca si devin purtatori ai virusului hepatitic B. Acesti purtatori pot transmite boala chiar si atunci cand sunt asimptomatici. Unii dintre purtatori vor dezvolta hepatita virala B cronica. Hepatita cronica este o infectie cu evolutie indelungata, care poate conduce la ciroza hepatica. Ciroza hepatica determina dezvoltarea tesutului cicatriceal hepatic si insuficienta functiilor acestuia, putand conduce la deces.
Hepatita cronica B se poate vindeca?
Din fericire, cele mai multe cazuri de hepatita acuta B sunt limitate, vindecandu-se in aproximativ 6 luni, un procent mic transformandu-se in hepatita cronica B. Din nefericire, hepatita cronica B se vindeca doar in foarte putine cazuri.
De retinut!
Purtatorii nu ar trebui sa doneze sange, plasma, organe, tesuturi sau sperma, pentru a nu transmite boala. Acestia ar trebui, de asemenea, sa avertizeze medicul, dentistul si partenerul sexual despre suferinta lor.
complet aici:http://www.sfatulmedicului.ro/Hepati...a-virala-b_641

Hepatia C: http://www.sfatulmedicului.ro/Hepati...ansmitere-_643
Reply With Quote