View Single Post
Vechi 22.08.2012, 17:05:24
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imparatesa Elena?
Exista multe tipuri de sfintenie...
Cred ca exista o tendinta a noastra de a scoate persoana din context.
E drept ca sfintele imparatese au fost pictate purtand bijuterii, dar neglijam tocmai un lucru. Asa era protocolul.Iar hainele sfintilor imparati erau din materialele cele mai scumpe, specifice rangului in care se aaflau.Dar asta nu inseamna ca ele devin etalon ptr brabatii crestini.Erau, daca vreti, o exceptie. Impusa de societate, de rang.

Mi se pare nepotrivit sa vrem sa ne aranjam asemeni imparateselor, nefiind imparatese.
Cred ca multitudinea sfintelor crestine ne sunt exemple suficiente.

Am citit,in urma cu ceva timp, viata sfintei Elisabeta, noua mucenita a Rusiei. Sfanta, dupa ce din propria dorinta se botezase la ortodoxie incepe sa urce grabnic drumul spre sfintenie. Dar, datorita pozitiei sociale era obligata la diferitele iesiri in public sa poarte bijuterii scumpe(era ducesa si sora tarinei). Abia dupa moartea sotului, cand se retrage din viata publica renunta si la toate bijuteriile. Iar spre finalul vietii se calugareste, ducand o asceza vrednica de sfintii pustiei.

Personal, nu am nimic cu femeia care poarta cercei.
Doar ca am observat ca purtatul cerceilor este urmat de pensatul sprancenelor, de vopsitul parului, de facutul manichiurii s.a. mici(sau mari) artificii.

Or cand Domnul ne-a facut atat de minunate, ce nevoie mai e de interventie in "imbunatatirea " chipului?(nu vorbim aici de spalat, tuns,pieptanat).