Multumesc de informatie, e o veste…buna.
Nu stiam daca biserica a fost sfintita sau nu, intrucat poza aceea dateaza de pe vremea cand nu era finalizata constructia si nu-mi inchipui cum s-ar putea sfinti o biserica cu asemenea incalcari flagrante ale canoanelor.
Intre timp am aflat si ca biserica respectiva se vrea de fapt a fi catedrala. Si nu orice fel, ci drept cea mai moderna biserica din Bucuresti, daca nu chiar din Romania. Asta, in acceptiunea high-tech a termenului, intrucat dispune de un sistem de clopote programate prin satelit ce functioneaza prin antena GPS, un “modest gadget” adus din Austria pentru “modica” suma de 9 miliarde de lei vechi. ( atata costa oare asa ceva?)
Mai are si o centrala termica ecologica ( bravo lor!) si, ghiciti ce? Lada frigorifica pentru adormitii in Domnul. Cu sfintii odihneste-i Doamne, in loc luminat, in loc cu verdeata…
Ce mi se pare mie departe de duhul filocalic pe care de-abia de-l mai dibuiesti si prin unele manastiri, e ca printre proiectele „duhovnicesti” ale preotului paroh, exista sau urmeaza sa fie instalat (?) la intrare, un panou electronic de informare, un info-panou touch-screen, astfel incat enoriasii sa-si ia informatiile de care au nevoie printr-un simplu touch-screen.
Ma intreb despre ce informatii o fi vorba, ca doar aproape tot romanul stie sa-si caute informatii acasa pe internet, nu cred ca e cazul ca Biserica sa devina Punct de Informare pentru cetateni.
Iar daca sunt cautari legate de necazuri si dureri sufletesti, iarasi ma intreb, cum isi poate imagina cineva ca o interfata electronica ar putea inlocui o fața si un cuvant de om?
In fine, nu prea imi pot eu imagina o enoriasa cu evlavie la Parintele Cleopa (de ex.) inainte de vecernie sau parastas in postura asta...
mai multe aici:
http://www.adevarul.ro/locale/bucure...539946108.html