Cu ocazia primirii premiului EMY, actorul a spus: „În primul rând doresc să mulțumesc Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt” și a făcut semnul Sfintei Cruci.
Cunoscutul actor american Jonathan Jackson vorbește despre intrarea sa în Ortodoxie.
Jackson este Lucky Spencer în lung-metrajul "General Hospital", un serial cu o foarte mare audiență în America și a primit rolul de cel mai bun rol secundar la recenta decernare a Premiilor Emy.
Cu ocazia primirii premiului EMY, actorul a spus: „În primul rând doresc să mulțumesc Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt” și a făcut semnul Sfintei Cruci. Apoi a zis: „Mulțumesc tuturor călugărilor de la Sfântul Munte Athos care se roagă constant pentru viața lumii”.
Jonathan Jackson s-a convertitla ortodoxie în 2012. Într-un interviu acordat radio-ului
Ancient Faith, acesta vorbește despre venirea sa la credința cea adevărată, despre perioada de catehumenat etc.
În interviul accesibil pe porlatul
www.orthodoxie.com, Jackson spune printre altele:
„Cei doi părinți ai mei au fost crescuți în confesiunea adventisă de ziua a 7-a, probabil cea de-a patra generație de adventiști. Așa că am crescut în această tradiție, până la 9 sau 10 ani. Părinții mei au început să se îndepărteze de această denominațiune. De la 11 ani am început să lucrez ca actor la serialul
Spitalul General. Eram Lucky, copilul celor doi actori principali Lic și Laura, cuplul din serial. Ascultam eu și fratele meu, tot actor,
Richard Lee Jackson, ascultam casete cu predici diferite, aproape în fiecare seară. Asta era viața noastră spirituală”.
Actorul vorbește despre angajamentul său într-o mișcare protestantă carismatică non-confesională și despre drumul său spre credința cea adevărată a istoriei, ortodoxia.
Jackson povestește despre întâlnirea sa cu ortodoxia în România:
„Am fost trimis în România pentru a lucra la un film. Am stat trei luni și jumătate în București. Era un film amuzant. S-a numit:
Căutătorul: Întunericul crește. Aveam rolul principal, foarte important. Filmul se baza pe o carte, așa că totul a fost filmat trei luni și jumătate, iar la montaj, studio-ul a vrut să taie tot personajul meu din film. Așa că n-am mai fost în film deloc. Însă cred că am fost trimis pentru un alt motiv la București. Era providența. Și curios , nu aici am învățat să cunosc ortodoxia. Acolo sunt biserici la fiecare colț de stradă. Pe atunci credeam că tot ce e vechi trebuie să fie opresiv și religios. Am intrat o dată într-o biserică foarte mică, dar de o splendoare de aur și m-am simțit ciudat. Pe atunci credeam că ortodocșii sunt un fel de veri bizari ai catolicismului roman. Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns a fost să vizităm o biserică ortodoxă. Și primul lucru pe care l-am pățit când am iești a fost că am fost agresați de țigani. Fără glumă. Și n-a fost chiar un Bun venit în România.
... Apoi am petrecut trei ani citind sute de cărți despre istoria creștinismului. Am citit toate cărțile Papei Benedict al XVI-lea, ale Papei Ioan Paul. Însă ceva nu mergea acolo, infailibilitatea papală romană, adoptată târziu, pe la 1870 cred... Era ceva în catolicism care nu rezona cu ființa mea. Așa că am început să caut Biserica dinainte de schismă. Am citit cartea lui McGuckin, Biserica Ortodoxă, apoi pe Schmemann, Kalistos Ware etc. Așa am ajuns să cunosc frumusețea ortodoxiei...”.
Sursa: www.orthodoxie.com