Draga Daydream,
incerc sa-ti spun si eu cateva cuvinte. La varsta ta intelegi iubirea intr-un anumit fel, inima deschizandu-se si dand drumul sentimentelor. Numai ca inima nu este formata numai din sentimente. Inima inseamna si vointa cea buna. Inima inseamna si ratiunea cea buna. Toate acestea trei la un loc, dar nicidecum separat, te pot face sa vezi mai profund cum stau lucrurile. Tu acum reactionezi doar cu o parte a ei. Daca ai fi intelept ai incerca mai intai sa vezi ce inseamna Credinta Ortodoxa. Te-ai duce la parintii ei si la fata pe care o iubesti si le-ai spune asa: Trebuie mai intai sa vad ceea ce imi propuneti, sa vad cu ce se mananca mancarea aceasta si va rog sa imi permiteti sa descopar singur acestea, citind, documentandu-ma, vorbind cu un preot, etc. si apoi as putea sa va dau un raspuns. Va rog sa nu imi impuneti nimic, si daca Dumnezeu in care cred si eu, o sa ma ajute binenteles impreuna cu dorinta mea cea buna, poate ca totul o sa fie bine. Si hai sa-ti mai spun ceva. Daca intr-adevar o iubesti, faci si ce zice ea, nu numai ce doresti tu.
Eu cred ca ai o sansa buna sa mergi pe o Cale buna. Tu alegi.
Domnul sa fie cu tine.
|