Citat:
În prealabil postat de Decebal
În al treilea rând, documentul respectiv și doctrina ce o prezintă sunt emise într-un context ecumenist, din punctul meu de vedere de tentativă de înșelare a vigilenței ortodoxe pentru a se crea o iluzie cum că dogma romano-catolică nu ar fi diferită sau chiar atât de diferită de cea ortodoxă (și ar trebui să avem în vedere că dogma ortodoxă referitoare la relația dintre Fiul și Duhul de fapt nu este definită în materie, sau nu este definită sinodal ecumenic) și prin urmare pentru ca ortodocșii să fie atrași în capcana ecumenistă a Vaticanului.
|
Eu cred ca nu e vorba neaparat de dorinta de a pacali pe ortodocsi, catolicii sunt mult mai afectati de ecumensim, ei nici nu-si mai stiu dogma. Se stie ca papa Ioan Paul II avea conceptii ecumeniste chiar radicale, a extins ecumensimul s al alte religii.
De multe ori catolicii incareca sa rpezinte dogma Filioque cu o jumatate de adevar, spun ca tatal e originea Duhului si Fiului, evidentiind ca si ei cred in monarhia Tatalui. Si trec in plan secund credinta ca purcede si de la Fiul.