View Single Post
Vechi 24.08.2012, 19:05:03
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu cred ca nu e vorba neaparat de dorinta de a pacali pe ortodocsi, catolicii sunt mult mai afectati de ecumensim, ei nici nu-si mai stiu dogma. Se stie ca papa Ioan Paul II avea conceptii ecumeniste chiar radicale, a extins ecumensimul s al alte religii. De multe ori catolicii incareca sa rpezinte dogma Filioque cu o jumatate de adevar, spun ca tatal e originea Duhului si Fiului, evidentiind ca si ei cred in monarhia Tatalui. Si trec in plan secund credinta ca purcede si de la Fiul.
Asta este părerea ta, însă opinia mea este că vor cu orice chip să înșele vigilența ortodocșilor sau a cât mai mulți dintre ortodocși, așa cum au făcut și cu uniatismul. Pe față la Balamand au susținut că uniatismul este o metodă a trecutului, iar după aceea mai târziu au început presiunile pe față sau oculte în favoarea uniatismului sau a adunării uniților; folosirea unor oameni infiltrați la vârfurile cele mai înalte ale politicii din România și din lume, folosirea presiunilor în condițiile tentativei României de a adera la UE, folosirea SUA (se știe despre respectivul raport din SUA despre "cel mai discriminat cult din România") sunt instrumente care arată adevărata față a catolicismului, una care nu s-a schimbat deloc ci doar vrea să dea impresia că așa ar sta lucrurile. Este vorba despre aceeași duplicitate vicleană și perversă cu care "catolicii" au tratat Biserica Ortodoxă de-a lungul timpului. Cine își mai face speranțe referitoare la vreo adevărată unire religioasă cu biserica Romei trăiește într-o mare iluzie.

După cum am mai spus, există un interviu pe care Doru Braia i l-a luat patriarhului Teoctist, interviu la care, după "dialogurile ecumenice" purtate sub patriarhatul lui Teoctist, patriarhul afirma convins că este vorba despre una și aceeași dogmă doar că ar fi vorba despre termeni diferiți. (Deci exact același tip de viclenie folosit și în documentul de la 1995.) Și trebuie deasemenea să ținem cont de gestul pe care papa Woytila l-a făcut în 1999 când a făcut o donație de 100.000 de dolari patriarhului Teoctist pentru catedrala neamului.

Last edited by Decebal; 25.08.2012 at 21:09:01.
Reply With Quote