Citat:
În prealabil postat de catalin2
Panteismul se refera la conceptia conform careia divinitatea este inclusa in lumea creata, toate lucrurile au in ele si dvinitatea.
Ti-am scris, legea lui Iisus este sa iubesti pe Domnul mai mult decat pe tine si pe aproapele la fel ca pe tine. Ce lege implinesc cei mentionati de tine? Legea veche are zece porunci, ce fapte bune face cineva care se inchina la zei? Toate poruncile trebuie respectate, nu doar unele. De exemplu tu spui ca daca nu e respectata o porunca acea persoana face fapte bune. Sa spunem ca porunca e sa nu ucizi, deci daca cineva ucide e un om bun, face fapte bune si va ajunge in Rai. Porunca sa nu ai alti ze sa te inchini al ei e prima, cea mai mare, la fel cum a spus si Isus. Ai inteles acum?
|
Voi incerca sa te inteleg,nu sa te judec.Asta nu inseamna ca nu putem diferi in conceptii.
Deci tu spui asa: daca aceia nu respecta prorunca neinchinarii la idoli ,degeaba indeplinesc celelalte porunic.Si dai exemplu cu ucidrea : degeaba cineva implineste 9 porunci,dar ucide un alt om.
Deci daca paganii nu indeplinesc legea iubirii lui Dumnezeu,pentru ca nu il cunosc,ei nu pot fi ai Lui. Simplu.Prea simplu.
Si iata cum L ai dat jos de pe tronul Sau pe Fiul omului,si ai judecat lumea
Eu spun asa :
Dumnezeu va judeca lumea sa,si toti oamenii merita sa se mantuiasca,toti ,si cei mai mari necredinciosi si farisei ,cu exceptia unuia singur : eu insumi.
N-am sigurante si n-am certitudini.Iubesc pe toti ,aprob pe toti ,sunt slab cu toti, laud faptura Lui in toate,si ma las doar la mila Dumnezeului meu si Hristos,El sa ma faca tare cand considera El.
Care este atitudinea ortodoxa? A judeca non stop cuvinte,si a imparti lumea? Sau a te indrepta spre tine insuti si a cauta mantuirea ta ?
In cercul meu mic mi-au fost dati cativa oameni dragi,care il cauta pe Hristos, deci ,da,sa o includem pe Adriana aici si pe cei ca ea, si alti cativa oameni dragi ,care de asemenea il cauta pe Hristos ,si sa ii includem pe Cristiboss pe Cezar,pe Catalin si pe toti ceilalti.
Fiecare o face in felul sau ,fiecare merita o sansa,fiecare e infinit mai bun decat mine
Cereti mi orice,cereti mi sa fiu ortodox,sa fac orice,dar nu ma puneti vreodata sa vorbesc urat sau dispretuitor fata de celalalt,oricine ar fi el,pentru ca ar insemna sa nu imi vad atunci micimea mea . Eu ii inconjor cu dragoste pe toti ,si las cuivntele si judecatile in seama Domnului meu ,caci El singur este neprihanit .